Баурсаки татарські
(покроковий рецепт з фото)
Баурсаки вміє готувати будь-яка татарська господиня. Ця страва надзвичайно популярно на своїй батьківщині. Часто воно замінює хліб, десерт, закуску. Це смачно, тому спробуйте приготувати бурсаки будинку.
Якщо ви любите експериментувати на кухні, то спробуйте приготувати страви з національних кухонь різних країн. Подивіться, як приготувати баурсаки. Вони обов'язково вам сподобаються. Ця випічка виходить пишною і м'якою, вона прикрасить ваш сімейний стіл.
- Куряче яйце - 8 штук
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Олія соняшникова - 1 Склянка
- Цукор - 200 грам
- Вода - 350 мілілітрів
Візьміть миску і вбийте в неї вісім сирих курячих яєць. Додайте до них гаситься будь кислотою соду. За допомогою толкушки збивайте яйця до тих пір, поки вони не перетворяться в однорідну масу.
Коли яєчна маса буде однорідною, додавайте в неї порціями просіяне борошно. Замісити круте і податливі тісто. Воно не повинно бути "дубовим" .
Коли тісто буде готове, перекладіть його в пакет або скачайте в кулю і укутайте в харчову плівку. Залиште тісто відпочити на п'ятнадцять-двадцять хвилин.
Потім тісто скачайте в джгути і розріжте їх на рівні шматочки по два сантиметри завширшки. В казані розігрійте рослинне масло, влийте до нього 150 мілілітрів води. Партіями кидайте шматочки тіста в розпечене масло і обсмажуйте, помішуючи шумівкою. Dostavayte baursaki, коли вони стануть золотистими і збільшаться вдвічі.
Складіть баурсаки на тарілку гіркою. У сотейник влийте воду, що залишилася і доведіть її до кипіння. Всипте цукор і варіть, поки сироп не загусне. Цукровим сиропом польоті гірку з Баурсак.