Баурсаки круглі
(покроковий рецепт з фото)
Хочете спробувати щось нове? Пропонуємо покроковий рецепт, як приготувати баурсаки круглі. Це традиційне казахське страву, яке готуватися з тіста і смажитися у фритюрі. Спробуйте і ви.
Повітряні і дуже смачні національні казахські пончики. Ця страва є візитною карткою казахської кухні, їх подають в кожній родині, і кожна господиня робить все по-своєму. Вам обов'язково варто спробувати приготувати страву самостійно. Для цього будуть потрібні: мука, вода, молоко, дріжджі, яйця, масло або маргарин і багато рослинного масла для обсмажування.
- Борошно - 3 склянки
- Дріжджі - 15 грам
- Вода - 1/2 склянки
- Молоко - 1/2 склянки
- Куряче яйце - 2 штуки
- Маргарин - 40 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 0, 5 L (для обсмажування)
1. Беремо всі необхідні інгредієнти.
2. Підігріваємо воду до 30 градусів і розчиняємо дріжджі.
3. В окремій ємності підігріваємо молоко до 30 градусів, vbivaem яйця, розчиняємо цукор і сіль. Розтоплюємо маргарин. Змішуємо дріжджі, молоко з цукром, сіллю, яйцями і маргарин.
4. В отриману суміш всипаємо просіяне борошно.
5. Замішуємо опару і накриваємо її рушником, отставляем в тепле місце на 1, 5 годину.
6. Коли тісто підійшло розгортаємо ковбаски.
7. Нарізаємо кожну на шматочки.
8. Надаємо шматочках форму кульок.
9. На вогонь ставимо каструлю і наливаємо масло, в розпечене рослинна олія кидаємо кульки.
10. Чекаємо, поки кульки почнуть золотитися. Смажимо з усіх боків.
11. Шумівкою дістаємо баурсаки з масла.
12. Вкладаємо готові баурсаки на паперовий рушник, щоб пішов зайвий жир.
13. Блюдо готово. Смачного!