Рецепт Бадамбура фото

Бадамбура
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Азербайджанська кухня
Борошно , Молочні продукти , Молоко , Вершкове масло
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей
Випічка
Кількість порцій: 10-15
Час приготування: 1 г. 0 хв.

В Азербайджані існує популярна солодкість - бадамбура. Дуже смачне тісто, мигдальна начинка і незвичайна гвинтова форма випічки зробить ці ласощі вашим фаворитом! Спробуйте!

Опис приготування:

Прибуваючи в Азербайджані, ви можете у кожного місцевого жителя дізнатися, як приготувати бадамбуру. Упевнений, що ви почуєте масу схожих рецептів, при цьому у кожного буде якась своя"фішка" . Я готую східну солодкість максимально за класичним рецептом, без відхилень. Рекомендую спробувати!

  • Мигдаль - 50 грам
  • Молоко - 1/2 склянки
  • Дріжджі - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 1/2 кілограма
  • Цукрова пудра - 1/2 чайних ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Яйця - 1 штука
  • Цукор - 1/2 склянки
Badambura - фото крок 1
Мигдаль заливаємо окропом на 1 час, щоб потім легко зняти з нього шкірку.
Badambura - фото крок 2
У молоці розчиняємо дріжджі. Борошно з'єднуємо з цукровою пудрою, сіллю, яйцем і вершковим маслом.
Badambura - фото крок 3
Додаємо молоко, замішуємо тісто.
Badambura - фото крок 4
Ставимо тісто в тепле місце на 1 час, накривши його плівкою.
Badambura - фото крок 5
Будь-яким зручним способом перемелює мигдаль і з'єднуємо його з цукром.
Badambura - фото крок 6
Поділяємо тісто на 4 рівних частини.
Badambura - фото крок 7
Кожну частину розгортаємо в тонкий млинець. Кожен млинець змащуємо маслом і кладемо один на одного.
Badambura - фото крок 8
Скручуємо тісто в тугий рулет і нарізаємо порційними шматочками.
Badambura - фото крок 9
Злегка розгортаємо кожен шматочок, робимо по центру поглиблення і кладемо миндальную начинку. Акуратно залепліваются отвір.
Badambura - фото крок 10
Викладаємо бадамбуру на деко (швами вниз). Випікаємо в духовці 20 хвилин, температура 200 градусів.
Badambura - фото крок 11
Готову бадамбуру присипаємо цукровою пудрою. Смачного!

Схожі рецепти