Бадамбура
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10-15
Час приготування: 1 г. 0 хв.
В Азербайджані існує популярна солодкість - бадамбура. Дуже смачне тісто, мигдальна начинка і незвичайна гвинтова форма випічки зробить ці ласощі вашим фаворитом! Спробуйте!
Опис приготування:
Прибуваючи в Азербайджані, ви можете у кожного місцевого жителя дізнатися, як приготувати бадамбуру. Упевнений, що ви почуєте масу схожих рецептів, при цьому у кожного буде якась своя"фішка" . Я готую східну солодкість максимально за класичним рецептом, без відхилень. Рекомендую спробувати!
- Мигдаль - 50 грам
- Молоко - 1/2 склянки
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Борошно - 1/2 кілограма
- Цукрова пудра - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 150 грам
- Яйця - 1 штука
- Цукор - 1/2 склянки
Мигдаль заливаємо окропом на 1 час, щоб потім легко зняти з нього шкірку.
У молоці розчиняємо дріжджі. Борошно з'єднуємо з цукровою пудрою, сіллю, яйцем і вершковим маслом.
Додаємо молоко, замішуємо тісто.
Ставимо тісто в тепле місце на 1 час, накривши його плівкою.
Будь-яким зручним способом перемелює мигдаль і з'єднуємо його з цукром.
Поділяємо тісто на 4 рівних частини.
Кожну частину розгортаємо в тонкий млинець. Кожен млинець змащуємо маслом і кладемо один на одного.
Скручуємо тісто в тугий рулет і нарізаємо порційними шматочками.
Злегка розгортаємо кожен шматочок, робимо по центру поглиблення і кладемо миндальную начинку. Акуратно залепліваются отвір.
Викладаємо бадамбуру на деко (швами вниз). Випікаємо в духовці 20 хвилин, температура 200 градусів.
Готову бадамбуру присипаємо цукровою пудрою. Смачного!