Бадамбура
(покроковий рецепт з фото)
В Азербайджані існує популярна солодкість - бадамбура. Дуже смачне тісто, мигдальна начинка і незвичайна гвинтова форма випічки зробить ці ласощі вашим фаворитом! Спробуйте!
Прибуваючи в Азербайджані, ви можете у кожного місцевого жителя дізнатися, як приготувати бадамбуру. Упевнений, що ви почуєте масу схожих рецептів, при цьому у кожного буде якась своя "фішка" . Я готую східну солодкість максимально за класичним рецептом, без відхилень. Рекомендую спробувати!
- Мигдаль - 50 грам
- Молоко - 1/2 склянки
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Борошно - 1/2 кілограма
- Цукрова пудра - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 150 грам
- Яйця - 1 штука
- Цукор - 1/2 склянки

Мигдаль заливаємо окропом на 1 час, щоб потім легко зняти з нього шкірку.

У молоці розчиняємо дріжджі. Борошно з'єднуємо з цукровою пудрою, сіллю, яйцем і вершковим маслом.

Додаємо молоко, замішуємо тісто.

Ставимо тісто в тепле місце на 1 час, накривши його плівкою.

Будь-яким зручним способом перемелює мигдаль і з'єднуємо його з цукром.

Поділяємо тісто на 4 рівних частини.

Кожну частину розгортаємо в тонкий млинець. Кожен млинець змащуємо маслом і кладемо один на одного.

Скручуємо тісто в тугий рулет і нарізаємо порційними шматочками.

Злегка розгортаємо кожен шматочок, робимо по центру поглиблення і кладемо миндальную начинку. Акуратно залепліваются отвір.

Викладаємо бадамбуру на деко (швами вниз). Випікаємо в духовці 20 хвилин, температура 200 градусів.

Готову бадамбуру присипаємо цукровою пудрою. Смачного!