Ашлямфу
(покроковий рецепт з фото)
У народі побутує думка, що саме каракольський ашлямфу найсмачніше. Нещодавно, під час відрядження в Каракол довелося це блюдо спробувати. Дуже рекомендую записати, як приготувати ашлямфу.
У холодну пору року хтось зігрівається борщем, а я пропоную внести в повсякденне життя щось новеньке. Тепле і ситне, трохи гостре і пікантне блюдо східної кухні - ашлямфу. Цікава подача і оригінальний смак підкорить ваших гостей і ви точно почуєте безліч компліментів на свою адресу.
- Funčoza - 100 грам
- Куряче філе - 100 грам
- Огірок - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Імбир - 1 скибочку
- Соєвий соус - 50 грам
- Крохмаль кукурудзяний - 1 Чайна ложка
- Перець пекучий - 1 штука
- Бадьян - За смаком
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Зелена цибуля - 1 пучок

Змішайте соєвий соус, крохмаль, цукор, подрібнений імбир і часник, додайте пекучий перець і бадьян.

Залийте локшину окропом і залиште на 15-20 хвилин. Локшину періодично помішуйте, щоб не злиплися.

Морква, перець і огірок наріжте соломкою.

Куряче філе наріжте довгими шматочками.

Збийте яйце і посмажте тонкий млинець. Потім наріжте його соломкою.

У сковороді розігрійте олію і обсмажте куряче філе 1-2 хвилини. Потім покладіть моркву і перець, смажте ще 1 хвилину.

Подрібнений часник і зелень селери, перемішайте, влийте соус і готуйте ще 1 хвилину.

Промиту в холодній воді локшину додайте до овочів.

В кінці приготування додайте огірок і зелену цибулю. Перемішайте, на готову страву викладіть яєчну соломку.