Рецепт Ашлямфу фото

Ашлямфу
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Птах, Курка, Локшина
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви

У народі побутує думка, що саме каракольський ашлямфу найсмачніше. Нещодавно, під час відрядження в Каракол довелося це блюдо спробувати. Дуже рекомендую записати, як приготувати ашлямфу.

У холодну пору року хтось зігрівається борщем, а я пропоную внести в повсякденне життя щось новеньке. Тепле і ситне, трохи гостре і пікантне блюдо східної кухні - ашлямфу. Цікава подача і оригінальний смак підкорить ваших гостей і ви точно почуєте безліч компліментів на свою адресу.

  • Funčoza - 100 грам
  • Куряче філе - 100 грам
  • Огірок - 1 штука
  • Перець болгарський - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Яйце - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Імбир - 1 скибочку
  • Соєвий соус - 50 грам
  • Крохмаль кукурудзяний - 1 Чайна ложка
  • Перець пекучий - 1 штука
  • Бадьян - За смаком
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Зелена цибуля - 1 пучок
ашлямфу - фото крок 1
Змішайте соєвий соус, крохмаль, цукор, подрібнений імбир і часник, додайте пекучий перець і бадьян.
ашлямфу - фото крок 2
Залийте локшину окропом і залиште на 15-20 хвилин. Локшину періодично помішуйте, щоб не злиплися.
ашлямфу - фото крок 3
Морква, перець і огірок наріжте соломкою.
ашлямфу - фото крок 4
Куряче філе наріжте довгими шматочками.
ашлямфу - фото крок 5
Збийте яйце і посмажте тонкий млинець. Потім наріжте його соломкою.
ашлямфу - фото крок 6
У сковороді розігрійте олію і обсмажте куряче філе 1-2 хвилини. Потім покладіть моркву і перець, смажте ще 1 хвилину.
ашлямфу - фото крок 7
Подрібнений часник і зелень селери, перемішайте, влийте соус і готуйте ще 1 хвилину.
ашлямфу - фото крок 8
Промиту в холодній воді локшину додайте до овочів.
ашлямфу - фото крок 9
В кінці приготування додайте огірок і зелену цибулю. Перемішайте, на готову страву викладіть яєчну соломку.

Схожі рецепти