Aryepas
(покроковий рецепт з фото)
Aryepas - це така рум'яна, смачна кукурудзяна коржик. Відноситься до венесуельської кухні. Дуже добре підходить для мексиканських тако, та інших м'ясних і рибних страв. Ділюся рецептом.
Арепас схожі з максіканскімі тортілья тільки тим, що вони так само вживаються, як основне блюдо, з різноманітними начинками, або як звичайний хліб. Саме їх приготування значно відрізняється від мексиканських коржів. Арепас спочатку обсмажуються, потім випікаються. І печуться з кукурудзяної муки. Рецепт арепас мені дала подруга, довгий час проживає в Венесуелі. Насолоджуйтесь стравами багатими історією та перевіреними часом. Aryepas - хороша ідея для домашнього хліба.
- Заголовок для палітурки - 2 склянки
- Тепла вода - 250 мілілітрів
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
Замісити тісто з кукурудзяного борошна і води. Додати сіль.
Зліпити кілька коржів, однакових за величиною.
Обсмажте арепас на рослинній олії. За 3-4 хвилини з кожного боку.
Потім викладіть на деко, покрите папером для випічки, і випікайте в розігрітій на 180-200 градусів духовці близько 15 хвилин.
Готовий арепас можете розрізати уздовж і укладати туди сальсу, салат або начинку для тако. Смачного!