Рецепт «Арабьята» соус фото

«Арабьята» соус
(покроковий рецепт з фото)

Арабська кухня , Східна кухня
Овочі , Помідор
Страви без випічки
На обід , Для дітей , На сніданок
Соуси , Томатний соус
Кількість порцій: 5
Час приготування: 30 хв.

Цей соус для себе я відкрила недавно. Але навіть за такий короткий термін він мені дуже сподобався. Я додаю"Арабьята" соус мало не всюди: вставити, овочам і навіть в суп. Спробуйте, дуже цікаво!

Опис приготування:

Спочатку з цим соусом подавалася паста"Арабьята" , але соус такий смачний, що він чудово підходить до стейку, тушкованих овочів, курячим крильцям або супу-пюре. Я раджу приготувати такий соус, перелити його в банку і залишити в холодильнику, щоб кожен раз він був під рукою. І вже повірте, випадків його використовувати підвернеться багато. Для любителів гостренького цей соус - просто знахідка. У моєму рецепті перцю чилі трохи, але ви можете додавати його по своєму смаку.

  • Цибуля - 1 штука
  • Солодкий перець - 1 штука
  • Гілочки базиліка - 3 штуки
  • Чилі - 0, 5 штуки
  • Консервовані томати - 400 грам
  • Часник - 2 зубчики
Вимийте овочі. Очистіть їх від шкірки і кісточок. Наріжте дрібними кубиками перець, цибуля, часник і чилі.
На розігріту сковороду вилийте столову ложку оливкової олії. Покладіть туди перець, часник, цибуля і перець чилі, обсмажуйте 5 хвилин.
Розітріть до однорідної маси томати. Зробіть це за допомогою блендера або вручну.
Додайте пасту з томатів в сковороду до овочів, приправи базиліком, посоліть і на маленькому вогні доведіть то кипіння, періодично помішуючи соус. Соус готовий!

Схожі рецепти