Рецепт Аджика яблучна фото

Аджика яблучна
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Українська кухня
Овочі , Фрукти , Яблука , Морква , Гострий перець
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід
Соуси
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Цей рецепт належить до молдавській кухні, там аджику роблять без томатів, але з яблуками. Розповім докладніше, як приготувати аджику яблучну. Таку можна варити або їсти в сирому вигляді.

Опис приготування:

Сонячна і солодкувата аджика прекрасно підійде для бутербродів або салатів. Її можна зварити, тоді вона простоїть до зими, а якщо тільки подрібніть в блендері, тобто її можете відразу. Можете експериментувати з яблуками, наприклад, додати тільки солодкі або змішати кілька сортів. Роблю невелику порцію, а якщо хочете побільше, то збільште кількість інгредієнтів.

  • Солодкий перець - 1 штука
  • Яблуко - 1 штука
  • Часник - 3 зубчики
  • Гострий перець - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Яблучний оцет - 1 Ст. Ложка
1
Яблуко очистіть від шкірки і насіння, потім нарубати невеликими шматочками і складіть в блендер.
2
Вимийте і очистіть моркву, перці, часник і додайте до яблук, все гарненько подрібніть.
3
Якщо не плануєте варити, то додайте сіль, оцет і залиште на кілька годин, а потім зберігайте в холодильнику.
4
Якщо ж вирішили варити, то перекладіть овочі в каструлю і після закипання додайте сіль і варіть 20-30 хвилин, в самому кінці додайте оцет і розлийте по банках. Остудіть при кімнатній температурі і зберігайте в коморі.

Схожі рецепти