Рецепт Журавлинний соус до м'яса фото

Журавлинний соус до м'яса
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Журавлина
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл, Святковий обід
Соуси, До м'яса

Журавлинний соус до м'яса - кисло-солодкий, густий і дуже ароматний. Його можна готувати як зі свіжої, так і з замороженої журавлини. Соус можна зберігати в холодильнику протягом тижня. Дуже смачно!

Журавлинний соус до м'яса я готую дуже часто. Обожнюю добре прожарений стейк з таким соусом. Імбир в соус додає гостроти, цукор - солодощі, а мандарин їм журавлина - кислинку. Просто ідеальне поєднання! Такий журавлинний соус до м'яса підійде і до птаха, і до сирів. Насолоджуйтесь!

  • Журавлина - 200 грам
  • Мандарини - 2-3 штук
  • Імбир - 20-30 грам
  • Цукор - 1/2 склянки
  • Гранатовий сік - 3/4 склянки
журавлинний соус до м'яса - фото крок 1
1. Зітріть з мандаринів цедру, потім зніміть залишилася шкірки. Все піде в соус.
журавлинний соус до м'яса - фото крок 2
2. Імбир дрібно наріжте. Шкірку можете зняти або залишити.
журавлинний соус до м'яса - фото крок 3
3. У каструльці перемішайте всі інгредієнти - цедру мандаринів, цілі мандарини, журавлину, імбир, цукор. Гранатовий сік має наполовину залити інгредієнти в каструлі. Поставте її на середній вогонь і варіть, помішуючи.
журавлинний соус до м'яса - фото крок 4
4. Як тільки ягоди стануть м'якими, а соус - досить густим, виберіть мандарини. Вони свою справу вже зробили.
журавлинний соус до м'яса - фото крок 5
5. Продовжуйте варити журавлинний соус до м'яса на повільному вогні до бажаної густоти. Перед подачею остудіть. Смачного!

Схожі рецепти