Журавлинний соус до м'яса
(покроковий рецепт з фото)
Журавлинний соус до м'яса - кисло-солодкий, густий і дуже ароматний. Його можна готувати як зі свіжої, так і з замороженої журавлини. Соус можна зберігати в холодильнику протягом тижня. Дуже смачно!
Журавлинний соус до м'яса я готую дуже часто. Обожнюю добре прожарений стейк з таким соусом. Імбир в соус додає гостроти, цукор - солодощі, а мандарин їм журавлина - кислинку. Просто ідеальне поєднання! Такий журавлинний соус до м'яса підійде і до птаха, і до сирів. Насолоджуйтесь!
- Журавлина - 200 грам
- Мандарини - 2-3 штук
- Імбир - 20-30 грам
- Цукор - 1/2 склянки
- Гранатовий сік - 3/4 склянки
1. Зітріть з мандаринів цедру, потім зніміть залишилася шкірки. Все піде в соус.
2. Імбир дрібно наріжте. Шкірку можете зняти або залишити.
3. У каструльці перемішайте всі інгредієнти - цедру мандаринів, цілі мандарини, журавлину, імбир, цукор. Гранатовий сік має наполовину залити інгредієнти в каструлі. Поставте її на середній вогонь і варіть, помішуючи.
4. Як тільки ягоди стануть м'якими, а соус - досить густим, виберіть мандарини. Вони свою справу вже зробили.
5. Продовжуйте варити журавлинний соус до м'яса на повільному вогні до бажаної густоти. Перед подачею остудіть. Смачного!