Рецепт Журавлина протерта без цукру фото

Журавлина протерта без цукру
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Журавлина
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Заготовки

Корисна ягідна добавка для приготування чаю, морса, джему або варення - журавлина протерта без цукру. Її можна подати до столу з медом, не забувши про гарячий ароматний чай або кава.

Відмінна заготівля на 2-3 дня для смузи, чаю, морсів - протерта журавлина. Її дуже легко приготувати при наявності необхідної техніки. Пюріруем ягоди не в техніці, вибирайте ємність з високими бортиками, щоб не забризкати соком все навколо.

  • Журавлина - 250 грам
журавлина протерта без цукру - фото крок 1
Підготуйте журавлину.
журавлина протерта без цукру - фото крок 2
Ягоди журавлини переберіть, удіте все сміття: листочки, гілочки, стебельки. Також видаліть пошкоджені ягоди. Всипте залишилися в глибоку ємність і залийте холодною водою, акуратно промийте.
журавлина протерта без цукру - фото крок 3
Злийте воду, а журавлину відкиньте на друшляк, видаляючи зайву рідину. Потім пересипте ягоди в ємність блендера.
журавлина протерта без цукру - фото крок 4
Подрібніть ягоди в пюре приблизно 3-5 хвилин, використовуючи пульсуючий режим техніки. Якщо такої техніки немає в наявності, то ягоди можна отпюріровать звичайним пресом для відвареної картоплі або товкачем.
журавлина протерта без цукру - фото крок 5
Викладіть протерту журавлину в піалу або креманку і подайте до столу з медом, цукром або сиропом. Термін придатності такої заготовки - 3-4 дня в холодильнику.

Схожі рецепти