Журавлина протерта з цукром
(покроковий рецепт з фото)
Чудове смачне засіб від застуди та ГРВІ - журавлина, протерта з цукром. З такою ягідною добавкою можна готувати чаї, морси, начинки для пирогів, млинців, капкейков або є на десерт.
Заготовлювати журавлину краще в сезон її збору. Самою вітамінізованої вважається просто перетерта з цукром ягідна маса, але для більш тривалого зберігання її рекомендується довести до кипіння і розкласти в стерильні гарячі банки, контейнери, щільно закрити і зберігати на холоді. Термін придатності такої заготовки - 2-3 місяці.
- Журавлина - 400 грам
- Цукор - 250 грам
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Журавлину пересипте в глибоку ємність, влийте воду і промийте ягоди, видаляючи стеблинки і листочки.
Злийте воду і пересипте журавлину в чашу подрібнювача або в глибоку ємність, якщо будете пюрировать її занурювальним блендером.
Подрібніть протягом 2-3 хвилин. За бажанням годі й пюрировать все ягоди, залишаючи деякі з них цілими.
Викладіть ягідну масу в каструлю або казан, ківш. Всипте цукровий пісок. Якщо ви хочете замінити цукор медом, то це краще зробити після проварювання і охолодження ягідної маси, інакше мед втратить свої корисні властивості. В цілому, можна проварити масу і з медом - солодкість залишиться, канцерогенними мед не варто!
На мінімальному нагріві доведіть масу до кипіння, потім вимкніть нагрів і відразу ж розкладіть журавлину, протерту з цукром, в гарячі стерильні ємності. Якщо у вас холодильник сучасної моделі, виключає пліснявіння "живої" варення, то ви можете обійтися і без варіння.
Подайте приготоване ласощі до столу з чаєм, печивом, будь-який випічкою.