Журавлина з цукром на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Будь-яка термічна обробка ягід і фруктів знижує їх харчову цінність. Тому слід вибирати більш щадний варіант обробки. Я пропоную зацукрувати журавлину цілком. Це дуже смачно!
Варто звернути увагу на те, що зацукровану журавлину можна зберігати в морозилці. Для приготування морсів її залишиться тільки залити окропом. Запропонований же варіант більше підходить для чайних посиденьок.
- Журавлина - 500 грам
- Цукор - 400 грам
1. Підготуйте необхідні інгредієнти. Журавлину промийте і просушіть.
2. У чаші змішайте журавлину і цукор.
3. Візьміть чисту, сухую банку. Перекладіть в неї журавлину з цукром.
4. З пергаменту виріжте кружок, діаметр якого на 2-3 см більше діаметра шийки банки. Вкладіть його в банку, зверху насипте 2 ст. L. Цукру.
5. Укупорьте пластмасовою кришкою і приберіть в холодильник. Через місяць можна подавати до чаю.
6. Із вказаної кількості продуктів вийшло 1 баночка об'ємом 0, 7 літра і 1 баночка 0, 5 L. Смачних вам заготовок!