Журавлина з медом
(покроковий рецепт з фото)
Вітамінну заготовку з журавлини з медом із задоволенням наминали на сніданок і в полудень навіть малюки, головне, щоб у них не було алергії на солодкий продукт. Термін придатності пюре - 1 місяць на холоді.
Щоб зміцнити імунітет в осінньо-зимові холоди, необов'язково купувати ліки або дорогі імуностимулятори - просто приготуйте ягідний дует з медом, який можна їсти в свіжому вигляді, додавати в чай, кава, інші напої. Готується він буквально за кілька хвилин, а зберігається близько місяця, але обов'язково на холоді!
- Журавлина - 300 грам
- Мед - 100 грам (квітковий)
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Журавлину пересипте в глибоку ємність, влийте воду і промийте ягоди, видаляючи стеблинки і листочки.
Воду злийте, ягоди висипте на паперовий рушник і промокніть від зайвої вологи. Потім пересипте в чашу кухонного комбайна або подрібнювача. За бажанням можна всипати журавлину в глибоку ємність і отпюріровать пресом для відвареної картоплі, головне, щоб ягідні бризки не летіли на всі боки!
Подрібніть протягом 2-3 хвилин, використовуючи пульсуючий режим. Мед в ємність не додавайте - продукт втрутитися після.
Викладіть ягідну масу в глибоку тарілку. Додайте квітковий мед обраного вами сорти. Ретельно вимішайте, щоб мед рівномірно розподілився по всій Пюріровать ягідної масі.
Викладіть вітамінний мікс в банку або в контейнер, щільно закрийте і зберігайте в холодильнику, витягуючи за потребою. Дуже смачний сніданок виходить з підсмажених тостів, змазаних вершковим маслом і таким ягідним джемом. Не забудьте про чай або кава!