Житні млинці
(покроковий рецепт з фото)
Традиція пекти млинці у нас в країні складалася століттями. І зараз на наших столах можна часто зустріти це універсальне ласощі. Воно представлено великою кількістю рецептур.
Ознайомтеся і з моєї. У ній розповідається, як приготувати житні млинці (тобто. З житнього борошна). Смак виходить чудовий. А якщо ви поварьіруете кількість цукру, то можна зробити як солодкі, так і солоні. Загалом, рецепт універсальний і може завжди вас виручити.
- Яйце - 3 штуки
- Вода - 6 склянок
- Борошно житнє - 2 склянки
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Лимонна кислота - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
Яйця змішайте з двома склянками води.
В іншій мисці обережно змішуйте 2 склянки з житнім борошном. Перемішайте до сметанного стану.
Потім борошняну суміш внесіть в яєчну, продовжуючи заважати. Краще це робити міксером на низькій швидкості.
Потім додайте пшеничне борошно і влийте половину залишився води.
Влийте масло, перемішайте все до однорідної консистенції.
Додайте цукор, сіль і воду, що залишилася. Ще раз добре перемішайте.
Введіть соду і лимонну кислоту. Міксером збийте тісто до легкої піни.
Сковороду нагрійте, налийте в неї трохи олії. Випікайте млинці до готовності з двох сторін. Смачного!