Рецепт Житні млинці фото

Житні млинці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Житнє борошно
На полуденок , На сніданок
Випічка , Млинці
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Традиція пекти млинці у нас в країні складалася століттями. І зараз на наших столах можна часто зустріти це універсальне ласощі. Воно представлено великою кількістю рецептур.

Опис приготування:

Ознайомтеся і з моєї. У ній розповідається, як приготувати житні млинці (тобто. З житнього борошна). Смак виходить чудовий. А якщо ви поварьіруете кількість цукру, то можна зробити як солодкі, так і солоні. Загалом, рецепт універсальний і може завжди вас виручити.

  • Яйце - 3 штуки
  • Вода - 6 склянок
  • Борошно житнє - 2 склянки
  • Борошно пшеничне - 1 Склянка
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Лимонна кислота - 1 Чайна ложка
  • Сода - 1 Чайна ложка
житні млинці - фото крок 1
Яйця змішайте з двома склянками води.
житні млинці - фото крок 2
В іншій мисці обережно змішуйте 2 склянки з житнім борошном. Перемішайте до сметанного стану.
житні млинці - фото крок 3
Потім борошняну суміш внесіть в яєчну, продовжуючи заважати. Краще це робити міксером на низькій швидкості.
житні млинці - фото крок 4
Потім додайте пшеничне борошно і влийте половину залишився води.
житні млинці - фото крок 5
Влийте масло, перемішайте все до однорідної консистенції.
житні млинці - фото крок 6
Додайте цукор, сіль і воду, що залишилася. Ще раз добре перемішайте.
житні млинці - фото крок 7
Введіть соду і лимонну кислоту. Міксером збийте тісто до легкої піни.
житні млинці - фото крок 8
Сковороду нагрійте, налийте в неї трохи олії. Випікайте млинці до готовності з двох сторін. Смачного!

Схожі рецепти