Житні млинці на молоці
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів житній випічки пропоную варіант млинців з житнього борошна на молоці. За зовнішнім виглядом вони виходять трохи темніше пшеничних, а ось смак анітрохи не поступається. Зверніть увагу на рецепт!
Житні млинці необхідно випікати на помірному вогні, добре обсмажуючи кожну сторону. Тільки в цьому випадку вони будуть добре перевертатися і не ламатися. Дотримуйтесь рецептурою і рецепт вас порадує результатом.
- Молоко - 2, 5 склянки (стакан об'ємом 200 мл.)
- Борошно житнє - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
Підготуйте необхідні інгредієнти.
У глибокій чаші змішайте житнє борошно, соду, сіль і цукор. Перемішайте.
Влийте тепле молоко, додайте яйце. Ретельно перемішайте і залиште на 10 хвилин при кімнатній температурі.
Після закінчення часу додайте рослинне масло. Добре перемішайте, щоб масло не відшаровується. Тісто готове до випічки млинців.
Добре розігрійте сковороду. Змастіть раз тонким шаром рослинного масла. Налийте невелику кількість тіста, розподіліть по сковороді. Дочекайтеся, коли верх млинчика добре підсохне.
Переверніть і обсмажте іншу сторону млинчика до готовності.
Млинці складайте стопкою промащуючи вершковим маслом.
Готові млинці подавайте на стіл гарячими, з солодкими добавками або сметаною. Смачного!