Жимолость на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Заготовки на зиму різного роду ягід набирають обертів. Пропоную простий спосіб заготівлі жимолості. У підсумку виходить дуже смачне варення, володіє масою корисних властивостей!
Заготовимо жимолость на зиму в домашніх умовах. В першу чергу перебираємо ягоди і ретельно їх промиваємо. Потім пересипаємо жимолость цукром і чекаємо, поки ягоди пустять сік. Після чого відразу ж ставимо варення на плиту, доводимо до кипіння і варимо ще 5 хвилин, видаляючи піну. Розкладаємо варення по стерилізованим банкам. Готове ласощі потрібно зберігати в прохолодному і темному місці. Хай щастить!
- Жимолость - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
Жимолость необхідно ретельно перебрати і промити під холодною водою.
Пересипаємо жимолость цукром і залишаємо, щоб виділився сік. Приблизно на 4-5 годин. Потім ставимо жимолость з цукром на плиту і варимо до загустіння, помішуючи і видаляючи піну. Доводимо до кипіння і варимо ще 5 хвилин, потім знімаємо з плити.
Розкладаємо варення по стерилізованим баночками і закочує їх. Перевертаємо банки до повного охолодження. Готово!