Рецепт Жимолость на зиму фото

Жимолость на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Ягоди
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні
На обід , На вечерю
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Заготовки на зиму різного роду ягід набирають обертів. Пропоную простий спосіб заготівлі жимолості. У підсумку виходить дуже смачне варення, володіє масою корисних властивостей!

Опис приготування:

Заготовимо жимолость на зиму в домашніх умовах. В першу чергу перебираємо ягоди і ретельно їх промиваємо. Потім пересипаємо жимолость цукром і чекаємо, поки ягоди пустять сік. Після чого відразу ж ставимо варення на плиту, доводимо до кипіння і варимо ще 5 хвилин, видаляючи піну. Розкладаємо варення по стерилізованим банкам. Готове ласощі потрібно зберігати в прохолодному і темному місці. Хай щастить!

  • Жимолость - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
жимолость на зиму - фото крок 1
Жимолость необхідно ретельно перебрати і промити під холодною водою.
жимолость на зиму - фото крок 2
Пересипаємо жимолость цукром і залишаємо, щоб виділився сік. Приблизно на 4-5 годин. Потім ставимо жимолость з цукром на плиту і варимо до загустіння, помішуючи і видаляючи піну. Доводимо до кипіння і варимо ще 5 хвилин, потім знімаємо з плити.
жимолость на зиму - фото крок 3
Розкладаємо варення по стерилізованим баночками і закочує їх. Перевертаємо банки до повного охолодження. Готово!

Схожі рецепти