Рецепт Жимолость протерта з цукром фото

Жимолость протерта з цукром
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Ягоди, Цукор
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні
На обід, На вечерю
Заготовки, Варення

Рецепт приготування жимолості протертою з цукром повинен бути обов'язково вами випробуваний, адже крім корисності, така заготовка має густою консистенцією і цікавим смаком. Рекомендую!

Якщо ви ще не знаєте, як приготувати жимолость протерту з цукром, то цей рецепт - для вас! Вам дійсно варто спробувати зробити таку заготовку, адже по консистенції сироп буде нагадувати мед, ось тільки з цікавими кислуватими нотками, а значить, зможете його використовувати як соус до всіляких зиязикам десертів, або ж розбавляти водою і робити компоти, желе або кислоти. Словом, застосування такої смачної і корисної заготівлі знайдете швидко, обіцяю.

Рецепт:

1. Ягідки жимолості (краще брати трохи переспілі екземпляри) ретельно перебрати на предмет дрібного сміття, і добре обмити.

2. Тепер перетираємо жимолость через сито над великій емальованій або пластикової мискою.

3. У мисці в результаті якраз і повинен вийде той самий густуватої сироп, в який ми додаємо цукор в тій же пропорції, і ретельно перемішуємо.

4. Залишимо поки нашу суміш осторонь, щоб цукор розчинився, і простерілізуем тим часом банки.

5. Якщо цукор довго не розчиняється, можете поставити миску поруч з плитою, і постійно помішувати.

6. У підготовлені баночки викладаємо нашу суміш, і закриваємо відразу ж прокип'яченому капроновими кришками.

Готово! Зберігайте такі заготовки в холодильнику, або в будь-якому іншому сухому і прохолодному місці. Хоча, знову ж, перевірено - жимолость протерта з цукром в домашніх умовах може зберігатися де завгодно і як завгодно, - така це невимоглива заготівля


  • Жимолость - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
Якщо ви ще не знаєте, як приготувати жимолость протерту з цукром, то цей рецепт - для вас! Вам дійсно варто спробувати зробити таку заготовку, адже по консистенції сироп буде нагадувати мед, ось тільки з цікавими кислуватими нотками, а значить, зможете його використовувати як соус до всіляких зиязикам десертів, або ж розбавляти водою і робити компоти, желе або кислоти. Словом, застосування такої смачної і корисної заготівлі знайдете швидко, обіцяю.

Рецепт:

1. Ягідки жимолості (краще брати трохи переспілі екземпляри) ретельно перебрати на предмет дрібного сміття, і добре обмити.

2. Тепер перетираємо жимолость через сито над великій емальованій або пластикової мискою.

3. У мисці в результаті якраз і повинен вийде той самий густуватої сироп, в який ми додаємо цукор в тій же пропорції, і ретельно перемішуємо.

4. Залишимо поки нашу суміш осторонь, щоб цукор розчинився, і простерілізуем тим часом банки.

5. Якщо цукор довго не розчиняється, можете поставити миску поруч з плитою, і постійно помішувати.

6. У підготовлені баночки викладаємо нашу суміш, і закриваємо відразу ж прокип'яченому капроновими кришками.

Готово! Зберігайте такі заготовки в холодильнику, або в будь-якому іншому сухому і прохолодному місці. Хоча, знову ж, перевірено - жимолость протерта з цукром в домашніх умовах може зберігатися де завгодно і як завгодно, - така це невимоглива заготівля

Схожі рецепти