Жимолость протерта з цукром
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування жимолості протертою з цукром повинен бути обов'язково вами випробуваний, адже крім корисності, така заготовка має густою консистенцією і цікавим смаком. Рекомендую!
Якщо ви ще не знаєте, як приготувати жимолость протерту з цукром, то цей рецепт - для вас! Вам дійсно варто спробувати зробити таку заготовку, адже по консистенції сироп буде нагадувати мед, ось тільки з цікавими кислуватими нотками, а значить, зможете його використовувати як соус до всіляких зиязикам десертів, або ж розбавляти водою і робити компоти, желе або кислоти. Словом, застосування такої смачної і корисної заготівлі знайдете швидко, обіцяю.
Рецепт:
1. Ягідки жимолості (краще брати трохи переспілі екземпляри) ретельно перебрати на предмет дрібного сміття, і добре обмити.
2. Тепер перетираємо жимолость через сито над великій емальованій або пластикової мискою.
3. У мисці в результаті якраз і повинен вийде той самий густуватої сироп, в який ми додаємо цукор в тій же пропорції, і ретельно перемішуємо.
4. Залишимо поки нашу суміш осторонь, щоб цукор розчинився, і простерілізуем тим часом банки.
5. Якщо цукор довго не розчиняється, можете поставити миску поруч з плитою, і постійно помішувати.
6. У підготовлені баночки викладаємо нашу суміш, і закриваємо відразу ж прокип'яченому капроновими кришками.
Готово! Зберігайте такі заготовки в холодильнику, або в будь-якому іншому сухому і прохолодному місці. Хоча, знову ж, перевірено - жимолость протерта з цукром в домашніх умовах може зберігатися де завгодно і як завгодно, - така це невимоглива заготівля
- Жимолость - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
Рецепт:
1. Ягідки жимолості (краще брати трохи переспілі екземпляри) ретельно перебрати на предмет дрібного сміття, і добре обмити.
2. Тепер перетираємо жимолость через сито над великій емальованій або пластикової мискою.
3. У мисці в результаті якраз і повинен вийде той самий густуватої сироп, в який ми додаємо цукор в тій же пропорції, і ретельно перемішуємо.
4. Залишимо поки нашу суміш осторонь, щоб цукор розчинився, і простерілізуем тим часом банки.
5. Якщо цукор довго не розчиняється, можете поставити миску поруч з плитою, і постійно помішувати.
6. У підготовлені баночки викладаємо нашу суміш, і закриваємо відразу ж прокип'яченому капроновими кришками.
Готово! Зберігайте такі заготовки в холодильнику, або в будь-якому іншому сухому і прохолодному місці. Хоча, знову ж, перевірено - жимолость протерта з цукром в домашніх умовах може зберігатися де завгодно і як завгодно, - така це невимоглива заготівля