Желе з кефіру
(покроковий рецепт з фото)
Це желе чудово тим, що ви можете покласти в нього абсолютно будь-який наповнювач і воно все одно вийде дуже смачним, а приготувати його легко і просто. Отже, даю рецепт желе з кефіру.
Це дуже економічний і простий рецепт желе з кефіру, і я використовую його досить часто, так все інгредієнти зазвичай під рукою, ну а доповнити його можна будь-якою начинкою, наприклад, фруктами, ягодами або просто додавши ложечку варення. Я не буду зараз заглиблюватися в численні варіації начинок для цього, а просто розповім вам класичний рецепт желе з кефіру, до якого ви зможете привнести доповнення на ваш розсуд.
- Кефір - 0, 5 L (краще використовувати з високою жирністю)
- Вода - 0, 5 склянки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Желатин - 10 грам
- Обкладинка - - За смаком
- Тертий шоколад - - За смаком
Желатин готуємо згідно інструкції на упаковці. Поки желатин набухає, ми змішуємо півсклянки води з будь-яким ароматизатором, я використовувала корицю.
Тепер вливаємо воду в розчинений желатин, додаємо цукор і перемішуємо до повного розчинення цукру і гранул желатину.
Тепер додаємо кефір і перемішуємо до однорідної маси. Основа нашого желе готова, і ми можемо розливати його по формам.
Вам залишається тільки вибрати наповнювач і додати його в кефіру желатинову масу. Я зробила набагато простіше: розлила желе за формами і поставила в холодильник до повного застигання. Коли желе було готове, я посипала зверху ще трохи кориці.
А потім рясно присмачила шоколадною стружкою. Дуже легко і просто!