Рецепт Желе із смородини без варіння фото

Желе із смородини без варіння
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Ягоди, Смородина
Для дітей
Заготовки, Десерти

Пропоную на замітку прекрасний варіант збереження вітамінів на зиму - желе зі смородини без варіння. Чи не піддаючись термічній обробці, ягоди можуть стояти в холодильнику, не втрачаючи корисних властивостей.

Завдяки своїм властивостям, желе зі смородини без варіння в домашніх умовах прекрасно густіє і без додаткових інгредієнтів. Нічого крім цукру не буде потрібно, щоб зберегти всю користь ягід на зиязикай період. Використовувати таке желе можна не тільки в якості солодкого доповнення до чаю або випічці, але і як ліки в період простудних захворювань.

  • Смородина - 500 грам
  • Цукор - 500 грам
желе із смородини без варіння - фото крок 1
1. Ягоди спершу потрібно залити холодною водою і залишити на 10-15 хвилин. Потім відкинути на друшляк, щоб стікала зайва рідина, і звільнити від гілочок. Перебирати ягоди потрібно ретельно, щоб не попалися погані.
желе із смородини без варіння - фото крок 2
2. Далі рецепт приготування желе зі смородини без варіння передбачає подрібнення ягід. Зробити це можна абсолютно по-різному - збити блендером, розім'яти руками або толкушкой для картоплі. Головне, щоб ягоди почали пускати сік.
желе із смородини без варіння - фото крок 3
3. Потім отриману масу потрібно протерти через сито, щоб позбавиться від шкурок і кісточок. При бажанні можна скористатися чистою марлею.
желе із смородини без варіння - фото крок 4
4. У проціджений сік потрібно всипати цукор. Його кількість повинна дорівнювати кількості ягід, щоб желе вийшло необхідної консистенції.
желе із смородини без варіння - фото крок 5
5. У такому вигляді сироп потрібно залишити на 15-20 хвилин, періодично перемішуючи. Цукор повинен повністю розчинитися в смородиновому соку.
желе із смородини без варіння - фото крок 6
6. Розчинився цукор буде міняти консистенцію соку, і сироп почне густіти. Його потрібно ще раз як слід перемішати і розлити по заздалегідь підготовленим (вимитим, простерилізованою і сухим) банкам. Закрити щільно кришкою і желе зі смородини без варіння в домашніх умовах готове. Зберігати його краще в холодильнику.

Схожі рецепти