Рецепт Варення з смородини без варіння фото

Варення з смородини без варіння
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Ягоди , Смородина , Чорна смородина
На обід , На вечерю , На полуденок , Для дітей , На сніданок , Десерт
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Найсмачніший джерело вітамінів в зиязикай час - це ароматне варення зі смородини, з цим смачним ласощами вам ніякі хвороби не страшні, навіть діти будуть з радістю лікуватися таким ліками.

Опис приготування:

Якщо ви хочете, щоб ваші заготовки були не тільки смачними, але ще і корисними, тоді цей простий рецепт варення зі смородини без варіння як раз те, що вам потрібно. Впевнена, ви не раз чули про те, що в цій ягоді міститься багато різних вітамінів і корисних речовин, які допомагають зміцнити імунітет і запобігти простудні захворювання. Ну а так як ми не будемо піддавати наше варення тепловій обробці, то і користь ягід збережемо в повній мірі, ось тільки зберігати наше ароматні ласощі доведеться в холодильнику. Ну, я думаю, заради такої справи можна знайти в ньому трохи вільного місця, адже з цим простим рецептом варення зі смородини без варіння ви приготуєте відмінні ліки для всієї родини, яке в нагоді вам в холодний осінньо-зиязикай період.

  • Смородина - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
варення з смородини без варіння - фото крок 1
Насамперед знімаємо ягоди з гілочок, викидаємо все сміття і зіпсовані ягідки, а цілі промиваємо під холодною водою і відкидаємо на друшляк, щоб з них стекла рідина.
варення з смородини без варіння - фото крок 2
Далі подрібнюємо смородину до стану однорідного пюре за допомогою блендера або кухонного комбайна.
варення з смородини без варіння - фото крок 3
Викладаємо цю масу в каструлю, додаємо цукор, перемішуємо і залишаємо на пів годинки, щоб цукор розчинився. Після закінчення часу ще раз ретельно все перемішуємо.
варення з смородини без варіння - фото крок 4
Коли ви переконалися, що гранули цукру повністю розчинилися, можна розливати варення по стерилізованим баночках і закривати з капроновими кришками (не металева). Зберігати такі ласощі потрібно в холодильнику або іншому прохолодному місці, там варення простоїть всю зиму. Смачного!

Схожі рецепти