Рецепт Желе з білої смородини фото

Желе з білої смородини
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Ягоди, Смородина
Низькокалорійні
На обід, На полуденок, Для дітей, На сніданок, Десерт
Десерти, Желе

Незважаючи на свою відносну непопулярність, біла смородина дуже багата вітамінами. Якщо ви ще не знаєте, як зробити желе з білої смородини, тоді записуйте або запам'ятовуйте.

Приготувати желе з білої смородини в домашніх умовах можна як десерт або заготовки на зиму. Завдяки мінімальній термічній обробці, це не тільки смачно, але і дуже корисно. При бажанні її можна також комбінувати з червоною або чорною смородиною.

  • Смородина - 500 грам
  • Цукор - 450-500 грам
желе з білої смородини - фото крок 1
1. Для початку ягоди потрібно зняти з гілочок і добре промити. Злегка просушити і відправити в невелику каструлю або сотейник. Влити трохи води і поставити на вогонь. Як тільки почне кипіти, зняти з вогню.
желе з білої смородини - фото крок 2
2. Щоб желе з білої смородини в домашніх умовах зберігало максимум вітамінів, піддавати його тривалого варіння не варто. Ягоди стали трохи м'якше і тепер їх можна перетерти через сито, щоб позбутися від кісточок і шкурок. При бажанні спершу можна збити смородину блендером, а потім протерти або процідити через марлю.
желе з білої смородини - фото крок 3
3. Готовий сік, протертий через сито, найкраще процідити (упевнившись, що туди не потрапили кісточки), щоб колір желе був більш яскравим.
желе з білої смородини - фото крок 4
4. Всипати цукор і залишити на 10-15 хвилин, періодично помішуючи. За цей час цукор добре розчиниться в соку, і маса почне трохи густіти.
желе з білої смородини - фото крок 5
5. Надіслати желе на вогонь потрібно всього на пару хвилин, більше для того, щоб прогріти його і дати цукру остаточно розчинитися.
желе з білої смородини - фото крок 6
6. Ось і весь простий рецепт желе з білої смородини. Після охолодження воно буде густим і без додавання желатину або пектину. Його можна розлити по банках і прибрати в холодильник, а можна в порційні формочки і подавати до столу в якості корисного і смачного десерту.

Схожі рецепти