Желе з білої смородини
(покроковий рецепт з фото)
Незважаючи на свою відносну непопулярність, біла смородина дуже багата вітамінами. Якщо ви ще не знаєте, як зробити желе з білої смородини, тоді записуйте або запам'ятовуйте.
Приготувати желе з білої смородини в домашніх умовах можна як десерт або заготовки на зиму. Завдяки мінімальній термічній обробці, це не тільки смачно, але і дуже корисно. При бажанні її можна також комбінувати з червоною або чорною смородиною.
- Смородина - 500 грам
- Цукор - 450-500 грам
1. Для початку ягоди потрібно зняти з гілочок і добре промити. Злегка просушити і відправити в невелику каструлю або сотейник. Влити трохи води і поставити на вогонь. Як тільки почне кипіти, зняти з вогню.
2. Щоб желе з білої смородини в домашніх умовах зберігало максимум вітамінів, піддавати його тривалого варіння не варто. Ягоди стали трохи м'якше і тепер їх можна перетерти через сито, щоб позбутися від кісточок і шкурок. При бажанні спершу можна збити смородину блендером, а потім протерти або процідити через марлю.
3. Готовий сік, протертий через сито, найкраще процідити (упевнившись, що туди не потрапили кісточки), щоб колір желе був більш яскравим.
4. Всипати цукор і залишити на 10-15 хвилин, періодично помішуючи. За цей час цукор добре розчиниться в соку, і маса почне трохи густіти.
5. Надіслати желе на вогонь потрібно всього на пару хвилин, більше для того, щоб прогріти його і дати цукру остаточно розчинитися.
6. Ось і весь простий рецепт желе з білої смородини. Після охолодження воно буде густим і без додавання желатину або пектину. Його можна розлити по банках і прибрати в холодильник, а можна в порційні формочки і подавати до столу в якості корисного і смачного десерту.