Рецепт Варення з смородини білої (київське) фото

Варення з смородини білої (київське)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Смородина
На обід , На вечерю , На полуденок , Для дітей , На сніданок , Десерт
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 8 г. 0 хв.

Біла смородина є різновидом червоної смородини. Тільки ця ягідка не така кисла, як її «родичка». Вона багата корисними пектином, як і чорна смородина. Варення з неї виходить ароматним і запашним.

Опис приготування:

Я поділюся з вами простим рецептом, як приготувати варення зі смородини білої «Київське». Чому така назва? Не знаю. Але так було записано в зошиті з рецептами моєї бабусі.

  • Біла смородина - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
варення з смородини білої (київське) - фото крок 1
1. Переберія ягоду, видаліть зіпсовані, дрібне сміття і гілочки. Промийте, відкиньте на сито.
варення з смородини білої (київське) - фото крок 2
2. Засипте цукром, перемішайте, залиште в прохолодному місці на кілька годин, найкраще на ніч. Ягода пустить трохи соку.
варення з смородини білої (київське) - фото крок 3
3. На повільному вогні доведіть до кипіння, варіть протягом 10 хвилин до повного розчинення цукру, помішуючи. При появі піни, зніміть її. Остудіть при кімнатній температурі. Знову доведіть до кипіння.
варення з смородини білої (київське) - фото крок 4
4. Гаряче варення розлийте по стерилізованим банкам і закатати кришками. Зберігайте в прохолодному місці.

Схожі рецепти