Варення з смородини білої (київське)
(покроковий рецепт з фото)
Біла смородина є різновидом червоної смородини. Тільки ця ягідка не така кисла, як її «родичка». Вона багата корисними пектином, як і чорна смородина. Варення з неї виходить ароматним і запашним.
Я поділюся з вами простим рецептом, як приготувати варення зі смородини білої «Київське». Чому така назва? Не знаю. Але так було записано в зошиті з рецептами моєї бабусі.
- Біла смородина - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
1. Переберія ягоду, видаліть зіпсовані, дрібне сміття і гілочки. Промийте, відкиньте на сито.
2. Засипте цукром, перемішайте, залиште в прохолодному місці на кілька годин, найкраще на ніч. Ягода пустить трохи соку.
3. На повільному вогні доведіть до кипіння, варіть протягом 10 хвилин до повного розчинення цукру, помішуючи. При появі піни, зніміть її. Остудіть при кімнатній температурі. Знову доведіть до кипіння.
4. Гаряче варення розлийте по стерилізованим банкам і закатати кришками. Зберігайте в прохолодному місці.