Зерновий хліб
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас є бажання спекти хліб в домашніх умовах, то придивіться до дуже простим рецептом, який допоможе мати на обідньому столі зерновий хліб. Він виходить дуже смачним і корисним.
На мій погляд, це прекрасний рецепт приготування в домашніх умовах зернового хліба. Рецепт чудовий тим, що в ньому пропонується варіант випікання хліби з тіста без дріжджів. У ньому немає яєць. Використовуються компоненти, які є найбільш природними. Для тих, хто стежить за своїм здоров'ям і піклується про постійне вазі, цей рецепт допоможе мати на обідньому столі грубуватий, але з приємною солодкістю і ароматом меду і кардамону домашній хліб. За рахунок того, що в тісто додані висівки, він має прекрасні характеристики змісту різних вітамінів і впливу на роботу шлунка і кишечника.
- Молоко - 1 Склянка
- Мед - 1, 5 Ст. Ложки
- Hercules - 1 Склянка
- Борошно цільнозернове - 2 склянки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Прянощі - За смаком
1. Перед тим як приготувати зерновий хліб, ретельно розітріть масло з медом. Після цього влийте в цю суміш молоко. Перемішайте. Все з'єднайте зі склянкою борошна і розпушувачем (його можна замінити на гашене соду), вівсяними пластівцями. Позитивний кардамон.
2. Перемішайте. Поступово підсипати решту борошна, замісіть тісто. Покладіть по 2 столових ложки висівок і льняної муки. Місіть до тих пір, поки зможете руками сформувати з тіста круглий хлібець.
3. Розігрійте духовку до 220 градусів. Хліб на деко. У мене замість нього звичайна решітка і силіконовий килимок. Присипте зверху геркулесом.
4. Випікайте хлібець 25-30 хвилин. Ближче до кінця готування обов'язково перевірте його сірником або зубочисткою на готовність. Потім дістаньте готовий хліб з духовки. Остудіть його і подайте до столу. Смачного!