Зерновий хліб без борошна
(покроковий рецепт з фото)
Відмінна новина для прихильників здорового способу життя! Хліб з круп, горіхів і насіння без борошна, дріжджів і розпушувача. Хліб багатий клітковиною і білком. Готується зовсім легко і просто, а смак просто чудовий! Справжня знахідка для людей, стежать за своєю вагою і способом життя.
Ви можете додавати насіння і горіхи по своєму смаку і створити свій власний варіант такого хліба. Смачно і корисно!
- Гречка - 1 Склянка (обсяг 250 мл)
- Вівсяні пластівці - 1/2 склянки
- Насіння соняшника - 1 Склянка
- Насіння гарбуза - 1 Склянка
- Горіхи - 1 Склянка (суміш арахісу і волоських горіхів)
- Кунжут - 1/2 склянки
- Насіння льону - 1/2 склянки
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Яйця - 4 штуки
Гречану крупу замочити в холодній воді на ніч. Вранці зайву воду злийте.
Змішайте гречку з вівсяними пластівцями, насінням і горіхами. Додайте сіль і мед.
По одному вмішати лопаткою яйця в зернову суміш.
Викладіть масу в підготовлену форму і утрамбувати. Цей хліб не піднімається, тому можна наповнювати форму до країв. Накрийте форму фольгою.
Випікайте хліб в прогрітій до 160 градусів духовці близько години. Потім перевірте хліб натисканням пальця - якщо він пружний, снизьте температуру до 140 градусів і зніміть фольгу. Печіть до рум'янцю верхньої скоринки.
Перед нарізкою повністю остудіть хліб. Якщо нарізати хліб гострим ножем-пилкою, скибочки виходять тонкими. Смачно подавати хліб з сирними сирами і фруктами.