Здобний пиріг з черешнею
(покроковий рецепт з фото)
Здобний дріжджовий пиріг з черешнею - відмінна домашня випічка в сезон фруктів і ягід. Ароматний, пишний, ніжний і смачний. Немає нічого кращого з молоком, компотом, чаєм або кавою на сніданок або полуденок.
Цей ароматний, пишний і дуже смачний пиріг з черешнею готується просто. Досить замісити тісто на молоці з додаванням дріжджів, цукру, солі, майонезу і борошна. Дати тісту підійти, поділити на дві частини. Одну частину викласти у форму, на неї викласти черешню і накрити другою частиною тіста. Випікати в духовці до золотистого кольору. Така випічка не залишить нікого байдужим.
- Молоко - 200 мілілітрів
- Дріжджі свіжі пресовані - 20 грам
- Цукор - 5-6 Ст. Ложок
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Майонез - 120 грам
- Борошно пшеничне - 450 грам
- Черешня - 300 грам
- Ванільний цукор - 10 грам
- Яйце - 1 штука
Приготуйте тісто для пирога. У миску налийте тепле молоко, температура якого повинна бути 35-36 градусів. Викладіть дріжджі. У мене свіжі пресовані. Сухих дріжджів знадобиться 7-8 грам. Всипте 1 столову ложку цукру, перемішайте. Через 10-15 хвилин дріжджі активуються і спіниться.
Додайте в миску майонез.
Всипте ще 5 столових ложок цукру, ванільний цукор і сіль.
Добре перемішайте ложкою або віночком молоко, дріжджі, цукор, ванільний цукор, сіль і майонез.
Поступово всипте в миску просіяне борошно.
Замісити м'яке еластичне тісто. Накрийте миску з тістом харчовою плівкою і поставте в тепле місце.
Через 50-60 хвилин тісто значно збільшиться в об'ємі. Воно готове до роботи.
Дістаньте тісто з миски, obomnite і розділити на дві частини. Одну частину розкачайте в пласт і викладіть в сковороду або будь-яку форму для випічки. Черешню помийте, видаліть кісточки. Викладіть рівним шаром на тісто.
Другу частину тіста також розкачайте в пласт і виріжте смужки. У мене є спеціальний валик для цих цілей. Але ви можете прикрасити пиріг за своїми можливостями і смаку. Викладіть другий пласт на черешню.
Дайте пирогу постояти при кімнатній температурі 30-40 хвилин. За цей час він трохи підніметься. Змастіть яйцем.
Випікайте пиріг у заздалегідь розігрітій до 175-180 градусів духовці 40-45 хвилин. Час випічки залежить від вашої духовки.
Готовий пиріг дістаньте з духовки, викладіть на тарілку і, поки він ще гарячий, накрийте рушником. Дайте йому охолонути, наріжте і подавайте до столу.