Рецепт Здобний пиріг з вишнею фото

Здобний пиріг з вишнею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Ягоди, Вишня
ПП рецепти
На полуденок, Літні
Випічка, Солодке, Пироги

Ну що може бути смачніше пишної, здобної, домашньої випічки. У благодатний влітку готуємо пироги з вишнею. Вони відмінно підійдуть до холодного компоту, молоку, киселю.

Ароматний, кисло-солодкий пиріг з насиченим вишневим смаком порадує ваших близьких спекотного літнього дня зі склянкою холодного компоту, молоко або лимонад. Готується він дуже просто. Багато господині не люблять випічку з дріжджового тіста, боячись, що воно не підніметься. Головна уязик успіху в цій справі - свіжі дріжджі. Тоді все у вас обов'язково вийде.

  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Дріжджі - 20 грам (пресовані)
  • Цукор - 5-6 Ст. Ложок
  • Ванільний цукор - 5 грам
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Майонез - 120 грам
  • Борошно пшеничне - 400-450 грам
  • Вишня - 300 грам (свіжа)
  • Яйце - 1 штука
  • Крохмаль - 1 Ст. Ложка
здобний пиріг з вишнею - фото крок 1
Тепле молоко налийте в миску. Викладіть дріжджі. У мене пресовані, сухих потрібно 7-8 грам. Всипте 1 столову ложку цукру, перемішайте. Дайте постояти 10-15 хвилин. Через цей час дріжджі активуються і спіниться.
здобний пиріг з вишнею - фото крок 2
Додайте ще 4-5 столових ложок цукру, ванільний цукор і сіль.
здобний пиріг з вишнею - фото крок 3
Викладіть майонез в миску з молоком, дріжджами, цукром, ванільним цукром і сіллю. Добре перемішайте ці інгредієнти. Можна збити віночком.
здобний пиріг з вишнею - фото крок 4
Поступово всипте просіяне борошно.
здобний пиріг з вишнею - фото крок 5
Замісити м'яке, еластичне тісто. Накрийте його харчовою плівкою і поставте в тепле місце.
здобний пиріг з вишнею - фото крок 6
Через 50-60 хвилин тісто збільшиться в об'ємі і буде готове до роботи.
здобний пиріг з вишнею - фото крок 7
Розділіть тісто на дві нерівні частини. Більшу частину розкачати в пласт і викладіть у форму для випічки.
здобний пиріг з вишнею - фото крок 8
Вишню помийте, видаліть кісточки. Тісто посипте крохмалем, викладіть вишню. Крохмаль вбере вишневий сік.
здобний пиріг з вишнею - фото крок 9
Другу частину тіста також розкачайте, виріжте смужки. Викладіть смужки на вишню.
здобний пиріг з вишнею - фото крок 10
Дайте пирогу постояти при кімнатній температурі 25-30 хвилин. Після змастіть збитим яйцем і відправте в духовку, заздалегідь розігріту до 175-180 градусів. Випікайте пиріг 40-50 хвилин.
здобний пиріг з вишнею - фото крок 11
Готовий пиріг дістаньте з форми, накрийте рушником і дайте йому охолонути. Потім наріжте і подавайте до столу.

Схожі рецепти