Здобний пиріг з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Ну що може бути смачніше пишної, здобної, домашньої випічки. У благодатний влітку готуємо пироги з вишнею. Вони відмінно підійдуть до холодного компоту, молоку, киселю.
Ароматний, кисло-солодкий пиріг з насиченим вишневим смаком порадує ваших близьких спекотного літнього дня зі склянкою холодного компоту, молоко або лимонад. Готується він дуже просто. Багато господині не люблять випічку з дріжджового тіста, боячись, що воно не підніметься. Головна уязик успіху в цій справі - свіжі дріжджі. Тоді все у вас обов'язково вийде.
- Молоко - 200 мілілітрів
- Дріжджі - 20 грам (пресовані)
- Цукор - 5-6 Ст. Ложок
- Ванільний цукор - 5 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Майонез - 120 грам
- Борошно пшеничне - 400-450 грам
- Вишня - 300 грам (свіжа)
- Яйце - 1 штука
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
Тепле молоко налийте в миску. Викладіть дріжджі. У мене пресовані, сухих потрібно 7-8 грам. Всипте 1 столову ложку цукру, перемішайте. Дайте постояти 10-15 хвилин. Через цей час дріжджі активуються і спіниться.
Додайте ще 4-5 столових ложок цукру, ванільний цукор і сіль.
Викладіть майонез в миску з молоком, дріжджами, цукром, ванільним цукром і сіллю. Добре перемішайте ці інгредієнти. Можна збити віночком.
Поступово всипте просіяне борошно.
Замісити м'яке, еластичне тісто. Накрийте його харчовою плівкою і поставте в тепле місце.
Через 50-60 хвилин тісто збільшиться в об'ємі і буде готове до роботи.
Розділіть тісто на дві нерівні частини. Більшу частину розкачати в пласт і викладіть у форму для випічки.
Вишню помийте, видаліть кісточки. Тісто посипте крохмалем, викладіть вишню. Крохмаль вбере вишневий сік.
Другу частину тіста також розкачайте, виріжте смужки. Викладіть смужки на вишню.
Дайте пирогу постояти при кімнатній температурі 25-30 хвилин. Після змастіть збитим яйцем і відправте в духовку, заздалегідь розігріту до 175-180 градусів. Випікайте пиріг 40-50 хвилин.
Готовий пиріг дістаньте з форми, накрийте рушником і дайте йому охолонути. Потім наріжте і подавайте до столу.