Здобний пиріг зі смородиною
(покроковий рецепт з фото)
Пишний і ароматний пиріг для всієї родини. Якщо ви на дієті, тоді проходите мимо, а любителям випічки домашнього - рецепт здобного пирога зі смородиною обов'язковий до перегляду!
Для приготування здобного пирога зі смородиною нам знадобляться борошно, олія, яйця, смородина, крохмаль і цукор.
- Борошно - 1, 5 склянки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 50 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Яйця - 2 штуки
- Лимонна цедра - 1 Чайна ложка
- Кукурудзяний крохмаль - 2 чайних ложки
- Смородина червона - 2, 5 склянки
1. Змішайте в мисці просіяне борошно з содою, додайте масло кімнатної температури, півсклянки цукру, два яєчних жовтки. Замісити однорідне тісто, потім оберніть харчовою плівкою і покладіть на півгодини в холодильник.
2. Ягідки зніміть з гілочок, промийте і просушіть на паперовому рушнику.
3. Увімкніть духовку нагріватися на 165 градусів. Виберіть тісто з холодильника, розкачайте і викладіть в застелену пергаментом форму. Притисніть пальцями тісто до форми і боків, товщина тесту не повинна бути більше півтора сантиметрів. Запікайте протягом 25 хвилин.
4. Золотисту основу виберіть з духовки і залиште до охолодження. Температуру духовки збільште до 200 градусів. Поки тісто остигає, збийте два білка до піни, потім введіть крохмаль і цукор, продовжуючи збивати ще протягом 5 хвилин. До збитим білкам додайте ягідки, обережно перемішайте. Потім розподіліть крем на охолодженому коржі.
5. Запікайте пиріг в духовці ще 10 хвилин.