Здобний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Смачне, пишне, м'яке і ароматне тісто і солодка начинка: саме таким і повинен бути справжній домашній здобний пиріг. Якщо ви надумали порадувати рідних смачною випічкою, цей рецепт для вас.
У вашій родині люблять домашню випічку? так подивіться, як приготувати здобний пиріг до вечірнього чаю. Тісто по цьому рецепту виходить повітряним і ароматним, і пиріг безсумнівно порадує ваших рідних своїм смаком.
- Молоко - 250 мілілітрів
- Дріжджі сухі - 10-12 грам
- Вершкове масло - 80 грам
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Борошно пшеничне - 450 грам
- Джем - 200-250 грам
Змішаємо дріжджі з ложкою цукру і додамо тепле молоко, розмішати і поставимо в тепле місце, нехай дріжджі піднімуться пінної шапочкою.
У велику миску просіваємо борошно і додаємо дріжджовий розчин.
Додаємо яйця, м'яке вершкове масло, сіль, цукор: звичайний і ванільний.
І замішуємо м'яке тісто. Воно не повинно липнути до рук. Накриваємо тісто рушником і ставимо в тепле місце.
Приблизно через годину тісто збільшується в об'ємі в півтора-два рази.
Змащуємо форму для випічки маслом і формуємо з 2/3 тесту дно з невеликими бортиками. Викладаємо рівномірно джем або густе варення.
З тесту робимо прикраси: квіточки, листочки або просто грати. Ставимо пиріг в тепле місце, нехай підніметься. Потім змажемо жовтком.
І випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 40-45.
Даємо пирога трохи охолонути, нарізаємо і подаємо до столу.