Рецепт Здобний пиріг фото

Здобний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Яйця , Молоко , Вершкове масло
ПП рецепти
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Смачне, пишне, м'яке і ароматне тісто і солодка начинка: саме таким і повинен бути справжній домашній здобний пиріг. Якщо ви надумали порадувати рідних смачною випічкою, цей рецепт для вас.

Опис приготування:

У вашій родині люблять домашню випічку? так подивіться, як приготувати здобний пиріг до вечірнього чаю. Тісто по цьому рецепту виходить повітряним і ароматним, і пиріг безсумнівно порадує ваших рідних своїм смаком.

  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Дріжджі сухі - 10-12 грам
  • Вершкове масло - 80 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Цукор - 5 Ст. Ложок
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Борошно пшеничне - 450 грам
  • Джем - 200-250 грам
здобний пиріг - фото крок 1
Змішаємо дріжджі з ложкою цукру і додамо тепле молоко, розмішати і поставимо в тепле місце, нехай дріжджі піднімуться пінної шапочкою.
здобний пиріг - фото крок 2
У велику миску просіваємо борошно і додаємо дріжджовий розчин.
здобний пиріг - фото крок 3
Додаємо яйця, м'яке вершкове масло, сіль, цукор: звичайний і ванільний.
здобний пиріг - фото крок 4
І замішуємо м'яке тісто. Воно не повинно липнути до рук. Накриваємо тісто рушником і ставимо в тепле місце.
здобний пиріг - фото крок 5
Приблизно через годину тісто збільшується в об'ємі в півтора-два рази.
здобний пиріг - фото крок 6
Змащуємо форму для випічки маслом і формуємо з 2/3 тесту дно з невеликими бортиками. Викладаємо рівномірно джем або густе варення.
здобний пиріг - фото крок 7
З тесту робимо прикраси: квіточки, листочки або просто грати. Ставимо пиріг в тепле місце, нехай підніметься. Потім змажемо жовтком.
здобний пиріг - фото крок 8
І випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 40-45.
здобний пиріг - фото крок 9
Даємо пирога трохи охолонути, нарізаємо і подаємо до столу.

Схожі рецепти