Здобні пиріжки
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 20-25
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Ніжні, рум'яний, неймовірно апетитні пиріжки, спечені в домашніх умовах, це відмінний варіант ситного перекусу або десерт до чаю. З цим рецептом вони у вас завжди будуть виходити ідеальними.
Опис приготування:
Перед вами дуже класний спосіб, як приготувати здобні пиріжки з капустяної начинкою. Втім, ви можете використовувати абсолютно будь-яку начинку, яка вам подобається. Якщо ви будете пекти пампушки з маком, то можна збільшити кількість цукру в рецепті. Особливу увагу приділяйте вибору дріжджів, адже багато в чому саме від них залежить якість тесту.
- Вершкове масло - 100 грам
- Молоко - 1 Склянка
- Дріжджі сухі - 2 чайних ложки
- Цукор - 3 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Борошно - 3.5 склянки (приблизно)
- Капуста тушкована - 300 грам (для начинки)
1. У глибоку миску надішліть цукор, тепле молоко і всипте дріжджі. Залиште хвилин на 10-15, щоб дріжджі"заробили" .
2. Паралельно розтопіть вершкове масло і остудіть трохи.
3. До дріжджів додайте сіль.
4. І просійте пару склянок борошна. Почніть перемішувати.
5. В процесі додайте масло і в разі потреби підсипати муку.
6. Замісити тісто, скачайте в кульку і залиште в мисочці, накривши рушником або харчовою плівкою приблизно на годину.
7. Після тісто обомніте і дайте ще раз підійти. Воно повинно збільшитися в обсязі приблизно в 3 рази.
8. Розділіть тісто на невеликі шматочки (приблизно 25-30 штук).
9. Кожен розкачати і в центр викладіть начинку. В даному випадку це заздалегідь приготована тушкована капуста.
10. Акуратно заліпіть краю і сформуйте рівний пиріжок.
11. Викладіть на змащений маслом деко.
12. Для більшої румяности можна змастити пиріжки збитим з молоком жовтком.
13. Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку.
14. Випікайте пірожочкі до рум'яності. Приємного чаювання!