Здобні пиріжки з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Любіть сир і здобу, а як на рахунок того, щоб з'єднати перше і друге разом в одній страві? Здобні пиріжки з сиром виходять неймовірно повітряні і ніжні, справжні ласощі для гурманів.
Кількість порцій: 20
- Борошно - 750-800 грам
- Молоко - 300 мілілітрів (тепле )
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Дріжджі сухі - 7-10 грам
- Вершкове масло - 100 грам(+ 1 столова ложка в начинку )
- Яйце - 3 штуки(1 - в тісто, 1 - для змазування пиріжків, 1 - в начинку )
- Вода тепла - 60 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сир - 500 грам
- Ізюм - 100 грам
- Ванільна есенція - 1 Чайна ложка
- Вершки - 1 Ст. Ложка (для змазування пиріжків )
- Цукрова пудра - - За смаком
Для початку розігріваємо воду градусів до 30-35, висипаємо в неї цукор і чайну ложку борошна, додаємо дріжджі. Перемішуємо все, накриваємо опару рушником і ставимо в тепло на 15-20 хвилин.
Молоко так само нагріваємо і додаємо до нього половину від усієї борошна, перемішуємо.
Додаємо опару і знову все перемішуємо до однорідної маси.
Миску з тестом накриваємо рушником або марлею і ставимо в тепле місце на 1 час.
Поки тісто піднімається, ми можемо приготувати начинку для пиріжків. Сир перетираем через сито, щоб він був більш ніжний, додаємо до нього яйце і перемішуємо все.
У цю масу викладаємо розм'якшене вершкове масло (1 ст.Л), ванільну есенцію і цукрову пудру.
Ізюм перекладаємо в миску і заливаємо його окропом, залишаємо хвилин на 5 розмокати.
Потім зливаємо з родзинок воду і додаємо його в сирну масу, перемішуємо все до однорідного стану.
Через годину наше тісто повинно було гарненько піднятися, тому ми просіваємо в миску з тестом решту борошна і додаємо сіль, ретельно все перемішуємо.
Додаємо розм'якшене вершкове масло і яйце.
Тепер нам необхідно замісити м'яке і еластичне, повітряне тісто, який мав би прилипати до рук. Якщо воно все ж прилипає, то потрібно додати ще трохи борошна.
Готове тісто ділимо приблизно на 20 рівних частин, формуємо з них кульки.
Тепер накриваємо кульки рушником і залишаємо хвилин на 10 піднятися.
Потім ми посипаємо стіл борошном, беремо одну кульку і розминаємо його руками в коржик. В середину коржа кладемо начинку, з'єднуємо краї тіста і формуємо невеликий пиріжок, те ж саме робимо з іншим тестом. Вистилаємо деко пекарської папером, викладаємо на неї пиріжки швом вниз і залишаємо ще на 20 хвилин постояти. Тим часом збиваємо яйце з вершками і змащуємо цією сумішшю підійшли пиріжки.
За бажанням пиріжки можна посипати кунжутом.
Відправляємо деко з пиріжками в розігріту до 200 градусів духовку і випікаємо 20-25 хвилин.