Здоба на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Любителі домашньої випічки, поспішаю поділитися з вами своїм варіантом, як приготувати здобу на кефірі. Ніжні, повітряні, апетитні булочки з горішками точно припадуть вам до смаку. Спробуйте!
Щоб заощадити сили і час, рекомендую використовувати хлібопічку, проте якщо під рукою немає техніки, то зробити тісто можна і вручну. В начинку, крім горішків, можете також додати сухофрукти, цукати, корицю і т.Д. Відмінний варіант випічки без зайвого клопоту, який оцінять і діти, і дорослі.
- Кефір - 1 Склянка
- Борошно - 550 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Цукор - 1/2 склянки
- Яйце - 3 штуки(2 в тісто, 1 для змазування)
- Дріжджі - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Горіхи - 1 Склянка
1. У відерце хлібопічки налийте кефір. Vbeyte яйця.
2. Влийте розтоплене вершкове масло, додайте цукор, щіпку солі, просіяне борошно і дріжджі. Встановіть програму замісу тіста.
3. Ось тісто наше і готово!
4. Для приготування начинки подрібніть горішки в блендері. Можна додати трохи цукру і корицю для аромату, наприклад.
5. Візьміть шматочок тіста, розкачайте. На один край викладіть ложку начинки, а з іншого зробіть невеликі надрізи.
6. Акуратно згорніть рулетиком.
7. Викладіть готові булочки на деко, застелене пергаментом або змащений маслом. Змастіть збитим яйцем.
8. Зверху можна присипати жменею горішків. Надішліть в розігріту духовку і при температурі 180 градусів випікайте до рум'яності.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!