Рецепт Здоба на кефірі фото

Здоба на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти, Кефір
ПП рецепти
На полуденок
Випічка, Булочки

Любителі домашньої випічки, поспішаю поділитися з вами своїм варіантом, як приготувати здобу на кефірі. Ніжні, повітряні, апетитні булочки з горішками точно припадуть вам до смаку. Спробуйте!

Щоб заощадити сили і час, рекомендую використовувати хлібопічку, проте якщо під рукою немає техніки, то зробити тісто можна і вручну. В начинку, крім горішків, можете також додати сухофрукти, цукати, корицю і т.Д. Відмінний варіант випічки без зайвого клопоту, який оцінять і діти, і дорослі.

  • Кефір - 1 Склянка
  • Борошно - 550 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Цукор - 1/2 склянки
  • Яйце - 3 штуки(2 в тісто, 1 для змазування)
  • Дріжджі - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Горіхи - 1 Склянка
здоба на кефірі - фото крок 1
1. У відерце хлібопічки налийте кефір. Vbeyte яйця.
здоба на кефірі - фото крок 2
2. Влийте розтоплене вершкове масло, додайте цукор, щіпку солі, просіяне борошно і дріжджі. Встановіть програму замісу тіста.
здоба на кефірі - фото крок 3
3. Ось тісто наше і готово!
здоба на кефірі - фото крок 4
4. Для приготування начинки подрібніть горішки в блендері. Можна додати трохи цукру і корицю для аромату, наприклад.
здоба на кефірі - фото крок 5
5. Візьміть шматочок тіста, розкачайте. На один край викладіть ложку начинки, а з іншого зробіть невеликі надрізи.
здоба на кефірі - фото крок 6
6. Акуратно згорніть рулетиком.
здоба на кефірі - фото крок 7
7. Викладіть готові булочки на деко, застелене пергаментом або змащений маслом. Змастіть збитим яйцем.
здоба на кефірі - фото крок 8
8. Зверху можна присипати жменею горішків. Надішліть в розігріту духовку і при температурі 180 градусів випікайте до рум'яності.
Приємного чаювання!

Схожі рецепти