Рецепт Здоба з сиром фото

Здоба з сиром
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир , Дріжджове тісто
ПП рецепти
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Випічка , Булочки
Кількість порцій: 12
Час приготування: 3 г. 30 хв.

Особливе місце в серці кожного любителя випічки займає здоба. Не можна пройти байдуже повз її запаху і привабливого, рум'яного зовнішнього вигляду. Спробуйте, як приготувати здобу з сиром.

Опис приготування:

Здобне тісто - це відмінна основа для пиріжків, пироги, булочок і всілякої випічки. Свіжоспечена здоба просто тане в роті, вона ніжна ароматна, смачна. Можна спекти здобу з сиром, родзинками, варенням або з маком. Тут все залежить від смакових уподобань і фантазії. Аромат, який пошириться по всій квартирі, обов'язково покличе всіх на кухню, щоб скоріше спробувати.

  • Молоко - 150 мілілітрів
  • Пресовані дріжджі - 12 грам
  • Цукровий пісок - 250 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Олія - 125 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Борошно - 350-400 грам
  • Сир - 300 грам
  • Апельсин - 1 штука
  • Ізюм - 50 грам
здоба з сиром - фото крок 1
1. Молоко підігріваємо до кімнатної температури, додаємо дріжджі, насипаємо 75 грам цукру і додаємо 5-6 столових ложок борошна, залишаємо опару в теплому місці, поки вона не виросте в 2 рази.
здоба з сиром - фото крок 2
2. В окрему миску наливаємо розтоплене масло і вбиваємо 1 яйце, насипаємо 75 грам цукру і сіль, перемішуємо до однорідної консистенції.
здоба з сиром - фото крок 3
3. З'єднуємо опару з розтопленим маслом і яйцем, порційно всипаємо борошно і замішуємо тісто. Ми залишаємо його при кімнатній температурі на 2 годину.
здоба з сиром - фото крок 4
4. Для начинки родзинки замочуємо в окропі на 10 хвилин. У миску насипаємо сир, додаємо цедру одного апельсина, 100 грам цукру і запарених ізюм, все перемішуємо.
здоба з сиром - фото крок 5
5. Після того, як тісто відпочило, розгортаємо його і вирізаємо кружечки, кожен надрезаем в декількох місцях і всередину кладемо начинку, з'єднуємо розрізані краю (робимо трояндочку). Всі булочки викладаємо на деко з пергаментом, збитим яйцем змащуємо їх і відправляємо в розігрітий до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

Схожі рецепти