Здоба з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Особливе місце в серці кожного любителя випічки займає здоба. Не можна пройти байдуже повз її запаху і привабливого, рум'яного зовнішнього вигляду. Спробуйте, як приготувати здобу з сиром.
Здобне тісто - це відмінна основа для пиріжків, пироги, булочок і всілякої випічки. Свіжоспечена здоба просто тане в роті, вона ніжна ароматна, смачна. Можна спекти здобу з сиром, родзинками, варенням або з маком. Тут все залежить від смакових уподобань і фантазії. Аромат, який пошириться по всій квартирі, обов'язково покличе всіх на кухню, щоб скоріше спробувати.
- Молоко - 150 мілілітрів
- Пресовані дріжджі - 12 грам
- Цукровий пісок - 250 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Олія - 125 грам
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 350-400 грам
- Сир - 300 грам
- Апельсин - 1 штука
- Ізюм - 50 грам
1. Молоко підігріваємо до кімнатної температури, додаємо дріжджі, насипаємо 75 грам цукру і додаємо 5-6 столових ложок борошна, залишаємо опару в теплому місці, поки вона не виросте в 2 рази.
2. В окрему миску наливаємо розтоплене масло і вбиваємо 1 яйце, насипаємо 75 грам цукру і сіль, перемішуємо до однорідної консистенції.
3. З'єднуємо опару з розтопленим маслом і яйцем, порційно всипаємо борошно і замішуємо тісто. Ми залишаємо його при кімнатній температурі на 2 годину.
4. Для начинки родзинки замочуємо в окропі на 10 хвилин. У миску насипаємо сир, додаємо цедру одного апельсина, 100 грам цукру і запарених ізюм, все перемішуємо.
5. Після того, як тісто відпочило, розгортаємо його і вирізаємо кружечки, кожен надрезаем в декількох місцях і всередину кладемо начинку, з'єднуємо розрізані краю (робимо трояндочку). Всі булочки викладаємо на деко з пергаментом, збитим яйцем змащуємо їх і відправляємо в розігрітий до 180 градусів духовку на 20 хвилин.