Рецепт Виборзька здоба фото

Виборзька здоба
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На полуденок , На сніданок
Випічка , Солодке , Булочки
Кількість порцій: 6
Час приготування: 6 г. 30 хв.

Виборзька здоба бере свій початок у другій половині XIV століття. Виглядала вона як крендель. Уже згодом вид здоби придбав різні форми, коли поширився в Петербурзі.

Опис приготування:

Цей рецепт максимально наближений до ГОСТу. Тому процес довгий, але результат відмінний. Якщо дотримуватися всі зазначені процеси і граммовку, то на виході вийде невагома, повітряна, ароматна здоба, яка довго не черствіє.

  • Борошно пшеничне - 275 грам(125 г. Для опари, 130 г. Для тіста, 50 г. Для штрейзеля)
  • Вода - 110 мілілітрів(75 мл. Для опари, 35 мл. В тісто)
  • Яйце - 1 шт мілілітрів(1 ст.Л. В тісто, інше для змащування здоби)
  • Дріжджі - 2 грами (сухі)
  • Цукор - 50 грам(40 г. Для тіста, 10 г. Для штрейзеля)
  • Вершкове масло - 30 грам(20 г. Для тіста, 10 г. Для штрейзеля)
  • Масло рослинне - 20 мілілітрів
  • Сіль - 1 щіпка
  • Ванілін - За смаком
  • Povidlo - 30 грам (яблучне або абрикосове, обов'язково густе)
виборзька здоба - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Вони повинні бути кімнатної температури.
виборзька здоба - фото крок 2
Замісити опару з 125 грам борошна, 75 мл. Води, 2 грам дріжджів.
виборзька здоба - фото крок 3
Опара вийде у вигляді тестяного грудки.
Покладіть її в миску, затягніть харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 3 годину.
виборзька здоба - фото крок 4
Після закінчення часу середина опари повинна злегка опасть.
виборзька здоба - фото крок 5
Замісити тісто. Зручно скористатися хлебопечкой. Перекладіть в відерце готову опару і інші інгредієнти для тіста.
Увімкніть режим"Тісто" , час - 1 час 04 хв.
виборзька здоба - фото крок 6
По завершенні процесу, залиште тісто ще на 30 хвилин.
виборзька здоба - фото крок 7
Готове тісто перекладіть на робочу поверхню.
Зробіть штрейзель із зазначених продуктів, перетріть борошно з маслом і цукром в крихту. Якщо знадобиться, додайте трохи борошна.
виборзька здоба - фото крок 8
Тісто розділи 6 кульок.
виборзька здоба - фото крок 9
Кожен кульку умочіть в яйце, а потім в штрейзель.
виборзька здоба - фото крок 10
Підготовлену здобу перекладіть на деко, попередньо застеліть пергаментом.
Накрийте рушником і залиште на 1 час.
виборзька здоба - фото крок 11
По закінченню часу, за допомогою качалки, в середині здоби зробіть поглиблення.
виборзька здоба - фото крок 12
Uglublenie заряд povidlom.
виборзька здоба - фото крок 13
Підготовлену здобу залиште для вистоювання ще на 40 хвилин. Розігрійте духовку до 200 градусів за 10 хвилин до закінчення расстойки.
Випікайте здобу 12-14 хвилин.
виборзька здоба - фото крок 14
Готову здобу зніміть з дека.
виборзька здоба - фото крок 15
Виборзька здоба готова.
виборзька здоба - фото крок 16
Приємного чаювання!

Схожі рецепти