Здоба з корицею
(покроковий рецепт з фото)
Не можу собі вже й уявити солодку здобну випічку без пари пучок кориці. Ця чарівна спеція нагородить десерт приголомшливим ароматом і додасть йому пікантність. Незамінний інгредієнт на кухні!
Я майже щороку буваю в Азії і обов'язково привожу звідти коричні палички. Тому завжди маю їх під рукою. Нещодавно вирішила зробити просту випічку з цим інгредієнтом. Я описала, як приготувати здобу з корицею. Тануть у роті булочки ідеально підійдуть під вечірнє чаювання.
- Борошно - 4 склянки
- Цукор - 1 Склянка
- Молоко - 250 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Кукурудзяна олія - 6 Ст. Ложок
- Дріжджі сухі - 1 Ст. Ложка
- Обкладинка - 3 Ст. Ложки
- Білок яєчний - 1 штука
У мисці з'єднайте яйце, 3 ст. Ложки цукру і білок. Молоко трохи нагрійте. Влийте його до яйцю. Розмішайте і слідом додайте кукурудзяну олію.
Далі розчиніть в отриманому складі дріжджі. Добре розмішайте їх.
Поступово введіть борошно і замішати тісто. Залиште його на 40 хвилин в теплому місці.
Після цього розділіть тісто на 2 частини. Розкачайте його в прямокутні пласти.
Змішайте цукор, що залишився з корицею. Цією сумішшю посипте рівномірно пласти тіста.
Поверніть кожен пласт в рулет і наріжте його на порції. Поставте їх у форму для випічки і залиште на півгодини.
Випікайте булочки в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 20 хвилин. Приємного чаювання!