Заварні вареники
(покроковий рецепт з фото)
Вареники на основі заварного тесту - один з варіантів традиційної української страви. Зовсім трохи зусиль - і перед вами смачна страва. Дізнайтеся, як приготувати заварні вареники, прямо зараз!
Тісто, приготоване таким чином, можна використовувати для пельменів і вареників з будь-якою начинкою. Також страви, приготовані з заварного тіста, прекрасно зберігаються в замороженому вигляді в морозильнику. Пробуйте, і все у вас вийде!
- Борошно - 500 грам
- Вода - 300 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Вишня без кісточок - 500 грам
- Цукор - За смаком
1. За допомогою сита просійте борошно. Воду з шматочком вершкового масла доведіть до кипіння. Не забудьте посолити і додати цукор.
2. Кипляче воду вливайте в борошно невеликими порціями. Швидко перемішайте ложкою, а потім почніть місити тісто руками. Чи не обпечуся руки.
3. Вимішуючи тісто, не переборщіть з водою, інакше воно вийде надто м'яким. Тісто має бути пружним і гладким. Готове тісто накрийте, дайте йому трохи постояти.
4. Приготуйте начинку з очищеної від кісточок вишні і цукру. Додайте трохи борошна, що зв'язати вишневий сік.
5. Обробити і розкачайте тісто зручним для вас способом, щоб вийшли кружечки товщиною 2 мм. Покладіть начинку, могутній кінець сліпий.
6. Коли вареники зліплені, зваріть їх в киплячій воді. Залежно від вашого бажання, воду можна посолити або подсладіть, додавши цукор. Готуються вареники близько 15 хвилин.