Рецепт Заварні вареники фото

Заварні вареники
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Тісто, Ягоди, Заварне тісто, Вишня
На обід, Для дітей, Полудень
Гарячі страви, Вареники

Вареники на основі заварного тесту - один з варіантів традиційної української страви. Зовсім трохи зусиль - і перед вами смачна страва. Дізнайтеся, як приготувати заварні вареники, прямо зараз!

Тісто, приготоване таким чином, можна використовувати для пельменів і вареників з будь-якою начинкою. Також страви, приготовані з заварного тіста, прекрасно зберігаються в замороженому вигляді в морозильнику. Пробуйте, і все у вас вийде!

  • Борошно - 500 грам
  • Вода - 300 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Цукор - 0, 5 чайних ложки
  • Вишня без кісточок - 500 грам
  • Цукор - За смаком
заварні вареники - фото крок 1
1. За допомогою сита просійте борошно. Воду з шматочком вершкового масла доведіть до кипіння. Не забудьте посолити і додати цукор.
заварні вареники - фото крок 2
2. Кипляче воду вливайте в борошно невеликими порціями. Швидко перемішайте ложкою, а потім почніть місити тісто руками. Чи не обпечуся руки.
заварні вареники - фото крок 3
3. Вимішуючи тісто, не переборщіть з водою, інакше воно вийде надто м'яким. Тісто має бути пружним і гладким. Готове тісто накрийте, дайте йому трохи постояти.
заварні вареники - фото крок 4
4. Приготуйте начинку з очищеної від кісточок вишні і цукру. Додайте трохи борошна, що зв'язати вишневий сік.
заварні вареники - фото крок 5
5. Обробити і розкачайте тісто зручним для вас способом, щоб вийшли кружечки товщиною 2 мм. Покладіть начинку, могутній кінець сліпий.
заварні вареники - фото крок 6
6. Коли вареники зліплені, зваріть їх в киплячій воді. Залежно від вашого бажання, воду можна посолити або подсладіть, додавши цукор. Готуються вареники близько 15 хвилин.

Схожі рецепти