Рецепт Млинці заварні на кефірі фото

Млинці заварні на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вагітним і годуючим
На полуденок , На сніданок
Випічка , Млинці
Кількість порцій: 15-20
Час приготування: 45 хв.

Рецептів млинців існує дуже багато, незважаючи на те, що ці ласощі можна вважати досить простим і не вимагає особливої ​​фантазії. Пропоную простий рецепт млинців заварних на кефірі.

Опис приготування:

Класичний рецепт млинців заварних на кефірі в даному варіанті доповнений також молоком, що робить їх більш ніжними і повітряними. Якщо під рукою немає молока, в тісто можна влити трохи води.

  • Кефір - 1 літр
  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Борошно - 500-600 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цукор - За смаком
  • Рослинна олія - 2-4 Ст. Ложок
млинці заварні на кефірі - фото крок 1
1. Кількість інгредієнтів, що входять в рецепт приготування млинців заварних на кефірі, може варіюватися. При бажанні можна додати 3 яйця, замість 2, тоді кількість борошна також доведеться збільшити.
млинці заварні на кефірі - фото крок 2
2. Кефір потрібно трохи прогріти і вбити туди яйця. Ретельно перемішати, додати дрібку солі і цукор за смаком. Краще не використовувати велику кількість цукру, а підсолодити млинчики при подачі, щоб вони добре знімалися зі сковороди і не прилипали.
млинці заварні на кефірі - фото крок 3
3. Поступово всипати просіяне борошно і як слід збивати. Тісто має бути трохи густуватим, що нагадує консистенцію тесту оладок.
млинці заварні на кефірі - фото крок 4
4. Молоко нагріти майже до кипіння і тонкою цівкою влити в тісто, активно збиваючи. Якщо утворюються грудочки, потрібно залишити тісто на 10-15 хвилин і дати борошні розчинитися. Залишилося тільки влити трохи рослинного масла і можна смажити млинці.
млинці заварні на кефірі - фото крок 5
5. Коли млинці заварні на кефірі в домашніх умовах готові їх можна змастити вершковим маслом і подавати з солодким топінгом, медом або джемом. Такі млинці також гарні для начинки - сирної або м'ясний, наприклад.

Схожі рецепти