Млинці ажурні на кефірі (заварні)
(покроковий рецепт з фото)
Для приготування даних млинчиків я беру 1% кефір. Можна взяти сироватку, вона теж відмінно підходить.
Заварне тісто на млинці виходить дуже вдалим. Млинці, приготовані на такому тесті, зазвичай добре знімаються зі сковороди і не рвуться.
- Борошно - 7 Ст. Ложок (без гірки)
- Яйце - 2 штуки
- Кефір 1% - 2 склянки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
У миску вбийте 2 яйця. Додайте цукор, сіль, розпушувач. Всі збийте.
1 стакан кефіру підігрійте до гарячого стану. Влийте тонкою цівкою гарячий кефір, потім холодний кефір. Просійте борошно. Замісити тісто. Після влийте рослинне масло і знову збийте. Testo майже.
На рослинному маслі обсмажте млинці. Я це роблю на маленькій сковорідці, але це не має значення. Мені просто подобаються маленькі млинчики.
Подайте до столу готові млинці з будь-яким варенням і сметаною.