Млинці на кефірі ажурні
(покроковий рецепт з фото)
Млинці на сніданок - це відмінний початок дня. Але приємніше удвічі, коли вони виглядають апетитно і дуже красиво. Розповідаю простий і швидкий рецепт, як приготувати млинці на кефірі ажурні.
Такі млинці можна, як і звичайні, подавати зі сметаною, з медом або варенням. Вони не тільки смачні, але ще і приємно радують око. Особливо вони сподобаються дітям, які люблять красиву й оригінальну подачу. Можна надати їм будь-яку форму, наприклад, зробити у формі сердечка або казкових персонажів.
- Борошно - 280-300 грам
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 2-3 Ст. Ложок
- Яйця - 2 штуки
- Кефір - 2 склянки
- Вершкове масло - 5 Ст. Ложок (розтоплене)
1
Змішайте борошно з розпушувачем, содою, сіллю і цукровим піском. В окремій мисці змішайте рідкі складові.
2
До сухих інгредієнтів додайте рідкі і добре перемішайте, щоб не було грудочок.
3
Перелийте тісто в пляшку з носиком або будь-яку іншу форму, звідки зручніше малювати візерунки.
4
Сковороду розігрійте з рослинним маслом, на розігрітій поверхні намалюйте візерунки млинців, обсмажуйте з двох сторін до готовності.
5
Подавайте теплі млинці зі сметаною або варенням.