Млинці на кефірі заварні
(покроковий рецепт з фото)
Дуже ніжні і ситні виходять за цим рецептом млинці на кефірі заварні - прекрасний варіант для сніданку або полудня! порадуйте рідних.
Зазвичай я готую млинці на молоці, але іноді можна і на кефірі. Вони виходять не такими тонкими, та й їсти їх можна не тільки з солодкими добавками. Для приготування млинців на кефірі заварних краще брати кефір жирненькие - приблизно 3, 2 % жирності, а можна і більше. На рахунок борошна - у мене склянки грановані, тому їх три і вийшло. Тобто в грамах це приблизно 350-400 грам. Дивимося рецепт з фото і запам'ятовуємо.
- Кефір - 500 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 3 склянки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
У каструлю або миску виливають кефір. Збиваємо злегка яйця (можна міксером) і додаємо до кефіру разом з сіллю і цукром.
Тепер ставимо каструлю на невеликий вогонь і, постійно помішуючи, доводимо до температури 60 З. Знімаємо з вогню, додаємо борошна і замішуємо так, щоб тісто як на оладки вийшло.
Тепер в склянці окропу розводимо соду і додаємо до тесту, а потім і рослинне масло. Добре все перемішайте, щоб грудочок не було.
Починаємо смажити млинці: на змащену олією і розігріту сковороду виливаємо приблизно по ополоник і розподіляємо по поверхні.
Смажимо з двох сторін до золотистого кольору. От і все! Наші млинці на кефірі заварні готові до подачі. Можете їх ще трохи маслом вершковим змастити, по бажанню. Смачного)