Заварні млинці на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Такі млинці відмінно підійдуть на святковий стіл до масниці. Заварне тісто дуже м'яке і просто тане в роті. Такі млинці не залишать ваших гостей байдужими. Так що обов'язково пробуйте!
Для ласунів млинці можна подавати з джемом, медом або цукровим сиропом. Млинці можна і не звертати рулетиками, а є великими пластами. Тут вже хто як любить. Головне - подавати, поки вони теплі з пилу, з жару. Ось такий нескладний рецепт, як приготувати заварні млинці на кефірі.
- Кефір 2, 5% - 1 Склянка
- Вода - 1 Склянка
- Мука - 150 грам
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Рослинне масло рафінована - 5 Ст. Ложок
- Сода - 1 грам
У миску вбиваємо два яйця, збиваємо їх з цукром і сіллю.
СледомдДобавляем кефір і соду. Перемішуємо все до однорідності.
Висипаємо борошно, перемішуємо до стану однорідності, щоб не було грудочок. Тісто приблизно повинно вийти, як густа сметана.
Додаємо воду (окріп), швидко замішуємо тісто за допомогою міксера.
Після цього додаємо в миску рослинне масло і перемішуємо все віночком.
Вийшло відмінне тісто для млинців. Зачерпує трохи і виливаємо на розігріту сковороду. Смажимо з двох сторін до золотистого.
Акуратно звернемо млинці і викладемо на тарілку. Подаємо відразу, не даючи охолонути.