Рецепт Заварні млинці на кефірі фото

Заварні млинці на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти
На обід, На вечерю, На полуденок, На сніданок
Випічка, Млинці

Такі млинці відмінно підійдуть на святковий стіл до масниці. Заварне тісто дуже м'яке і просто тане в роті. Такі млинці не залишать ваших гостей байдужими. Так що обов'язково пробуйте!

Для ласунів млинці можна подавати з джемом, медом або цукровим сиропом. Млинці можна і не звертати рулетиками, а є великими пластами. Тут вже хто як любить. Головне - подавати, поки вони теплі з пилу, з жару. Ось такий нескладний рецепт, як приготувати заварні млинці на кефірі.

  • Кефір 2, 5% - 1 Склянка
  • Вода - 1 Склянка
  • Мука - 150 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Рослинне масло рафінована - 5 Ст. Ложок
  • Сода - 1 грам
заварні млинці на кефірі - фото крок 1
У миску вбиваємо два яйця, збиваємо їх з цукром і сіллю.
заварні млинці на кефірі - фото крок 2
СледомдДобавляем кефір і соду. Перемішуємо все до однорідності.
заварні млинці на кефірі - фото крок 3
Висипаємо борошно, перемішуємо до стану однорідності, щоб не було грудочок. Тісто приблизно повинно вийти, як густа сметана.
заварні млинці на кефірі - фото крок 4
Додаємо воду (окріп), швидко замішуємо тісто за допомогою міксера.
заварні млинці на кефірі - фото крок 5
Після цього додаємо в миску рослинне масло і перемішуємо все віночком.
заварні млинці на кефірі - фото крок 6
Вийшло відмінне тісто для млинців. Зачерпує трохи і виливаємо на розігріту сковороду. Смажимо з двох сторін до золотистого.
заварні млинці на кефірі - фото крок 7
Акуратно звернемо млинці і викладемо на тарілку. Подаємо відразу, не даючи охолонути.

Схожі рецепти