Заварна капуста на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Ароматна капуста приправлена часником, перцем, лаврушкой і м'ятою. Спосіб приготування простий, капуста добре зберігається і зберігає свої корисні якості. Буряк надає заготівлі яскравий колір.
Заварна капуста смачна вже через 2 дня. Її можна використовувати для приготування салатів або подавати в якості закуски. Але, якщо залишити капусту в маринаді на 2 тижні і більше, капуста стане ще смачніше і ароматні. Така проста заготовка добре зберігається. Впевнена, вам сподобається.
- Капуста білокачанна - 1 кілограм
- Буряк - 100 грам
- Лист лавровий - 3 штуки
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Перець горошком - 7-8 штук
- Часник - 4-6 зубчиків
- Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Вода - 500 мілілітрів
Підготуємо інгредієнти.
У каструлю кладемо гілочку м'яти і нарізаний шматочками часник.
Додаємо сіль, цукор, паприка, лавровий лист і
Перець горошком.
Перець горошком.
Наливаємо воду, соняшникова олія і оцет. Ставимо каструлю на вогонь. Доводимо маринад до кипіння.
Капусту ріжемо крупно. Буряк нарізаємо тонкими смужками.
У каструлю з киплячим маринадом висипаємо капусту і буряк. Прибираємо з вогню.
Накриваємо капусту перевернутої тарілкою. Зверху ставимо гніт. Ми залишаємо на 2 дня.
Через 2 дня прибираємо гніт. Маринаду стало більше, капуста придбала колір, пряний смак і аромат.
Заварний капусту кладемо в чисту банку, заливаємо маринадом, щільно закриваємо кришкою і прибираємо в холод. Можна зберігати зиму.