Рецепт Заварна капуста на зиму фото

Заварна капуста на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Овочі, Капуста, Білокачанна капуста
Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю
Заготовки

Ароматна капуста приправлена ​​часником, перцем, лаврушкой і м'ятою. Спосіб приготування простий, капуста добре зберігається і зберігає свої корисні якості. Буряк надає заготівлі яскравий колір.

Заварна капуста смачна вже через 2 дня. Її можна використовувати для приготування салатів або подавати в якості закуски. Але, якщо залишити капусту в маринаді на 2 тижні і більше, капуста стане ще смачніше і ароматні. Така проста заготовка добре зберігається. Впевнена, вам сподобається.

  • Капуста білокачанна - 1 кілограм
  • Буряк - 100 грам
  • Лист лавровий - 3 штуки
  • Паприка - 1 Чайна ложка
  • Перець горошком - 7-8 штук
  • Часник - 4-6 зубчиків
  • Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
  • Оцет - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Вода - 500 мілілітрів
заварна капуста на зиму - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
заварна капуста на зиму - фото крок 2
У каструлю кладемо гілочку м'яти і нарізаний шматочками часник.
заварна капуста на зиму - фото крок 3
Додаємо сіль, цукор, паприка, лавровий лист і
Перець горошком.
заварна капуста на зиму - фото крок 4
Наливаємо воду, соняшникова олія і оцет. Ставимо каструлю на вогонь. Доводимо маринад до кипіння.
заварна капуста на зиму - фото крок 5
Капусту ріжемо крупно. Буряк нарізаємо тонкими смужками.
заварна капуста на зиму - фото крок 6
У каструлю з киплячим маринадом висипаємо капусту і буряк. Прибираємо з вогню.
заварна капуста на зиму - фото крок 7
Накриваємо капусту перевернутої тарілкою. Зверху ставимо гніт. Ми залишаємо на 2 дня.
заварна капуста на зиму - фото крок 8
Через 2 дня прибираємо гніт. Маринаду стало більше, капуста придбала колір, пряний смак і аромат.
заварна капуста на зиму - фото крок 9
Заварний капусту кладемо в чисту банку, заливаємо маринадом, щільно закриваємо кришкою і прибираємо в холод. Можна зберігати зиму.

Схожі рецепти