Сирна паска заварна
(покроковий рецепт з фото)
На світле свято Великодня на столі обов'язково повинні бути паски, паска і крашанки, це всім відомо. Давайте приготуємо смачну, ніжну і корисну паску на радість і дітям, і дорослим!
На вашому святковому великодньому столі часто не вистачає паски - смачного, ніжного і досить калорійного сирного десерту? Ви не вмієте його готувати? Давайте заповнимо цю прогалину в вашому кулінарному освіту і навчимося готувати смачну паску. У цьому простому рецепті докладно розказано, як приготувати сирну паску заварний. Вона вийде дуже ніжною і сподобається і вашим рідним, і гостям. Прикрасити паску можна свіжими фруктами або цукатами, також можна посипати тертим шоколадом або цукровою пудрою.
- Сир - 800 грам (краще жирний)
- Цукор - 180 грам
- Крем - 200 грам (не менше 30 %)
- Вершкове масло - 150 грам
- Жовтки - 4 штуки
- Горіхи - 50 грам
- Ізюм - 50 грам
- Апельсин - 1 штука
Сир краще брати жирний і не мокрий. Протираємо його через сито або прокручуємо через м'ясорубку з дрібними гратами.
Збиваємо жовтки спочатку без цукру, потім додаємо по 1-2 столових ложки цукор, і так поступово збиваємо до розчинення цукру. Потім додати сметану і хвилину-півтори повзбіваем.
Додаємо в отриману масу протертий сир і м'яке вершкове масло, перемішуємо. Потім ставимо ємність з майбутньою паскою в каструлю з водою, ставимо на плиту. На невеликому вогні, постійно помішуючи, доводимо нашу масу до кипіння - і відразу ж знімаємо. На цей процес у нас піде до 30 хвилин.
Відразу ж ставимо ємність з масою в миску з холодною водою, продовжуємо перемішувати, щоб сирна маса швидше і рівномірно остигала. У міру нагрівання воду міняємо на холодну.
Коли маса вже охолола до кімнатної температури, додаємо в неї промитий і обсушену родзинки, подрібнені обсмажені горішки і цедру апельсина. Перемішуємо.
А тепер необхідно викласти масу в роз'ємну форму для паски. Якщо у вас такої немає, можна скористатися друшляком, новим квітковим горщиком з дірочками на дні або зробити форму самому. Під форму або друшляк обов'язково ставимо глибоку миску: в неї буде стікати рідина. Застеляємо форму вологою марлею, складеної в 2 шару, і викладаємо сирну масу. Розрівнюємо-утрамбовуємо. Закриваємо краями марлі, викладаємо плоску тарілку, а на неї - вантаж. Ставимо паску в холодильник годин на 16-20.