Рецепт Заварна лимонна паска фото

Заварна лимонна паска
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Фрукти , Сир , Лимон
Пісні страви , Веганські страви
На святковий стіл , Пасха
Десерти
Кількість порцій: 1
Час приготування: 2 дн. 0 г. 0 хв.

Вашій увазі пропонується дивно ароматна, ніжна і дуже смачна заварювана лимонна паска.

Опис приготування:

1. Рецепт приготування заварний лимонної паски досить простий. Для початку необхідно протерти через сито сир, щоб позбутися від грудочок.

2. Вершкове масло розтопити і акуратно ввести в сир. Ретельно перемішати.

3. Яйця вбити в окрему ємність і збити з цукром, поки маса не побіліє. Додати дрібку ваніліну.

4. До яйцям з цукром ввести вершки. Надіслати масу на вогонь і довести до кипіння, постійно помішуючи. Коли закипить, зняти з вогню.

5. Акуратно ввести масу в сир, ретельно перемішуючи.

6. Лимон вимити, просушити і зняти цедру. Залити цедру окропом і залишити на 3-5 хвилин. Потім воду злити, а цедру просушити.

7. Додати в сирну масу цедру.

8. Сухофрукти при бажанні обдати окропом і порізати. Надіслати до сиру.

9. Сирна маса може бути переміщена в форму, яку попередньо потрібно застелити марлею. Зверху поставити вантаж і відправити в холодильник мінімум на 1 добу. Коли заварювана лимонна паска в домашніх умовах готова, її потрібно акуратно дістати з форми і можна подавати до столу.

  • Сир - 1 кілограм
  • Вершкове масло - 250 грам
  • Вершки - 300 мілілітрів
  • Цукор - 250-300 грам
  • Яйця - 5 штук
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Лимон - 1 штука
  • Цукати і сухофрукти - 50 грам
1. Рецепт приготування заварний лимонної паски досить простий. Для початку необхідно протерти через сито сир, щоб позбутися від грудочок.

2. Вершкове масло розтопити і акуратно ввести в сир. Ретельно перемішати.

3. Яйця вбити в окрему ємність і збити з цукром, поки маса не побіліє. Додати дрібку ваніліну.

4. До яйцям з цукром ввести вершки. Надіслати масу на вогонь і довести до кипіння, постійно помішуючи. Коли закипить, зняти з вогню.

5. Акуратно ввести масу в сир, ретельно перемішуючи.

6. Лимон вимити, просушити і зняти цедру. Залити цедру окропом і залишити на 3-5 хвилин. Потім воду злити, а цедру просушити.

7. Додати в сирну масу цедру.

8. Сухофрукти при бажанні обдати окропом і порізати. Надіслати до сиру.

9. Сирна маса може бути переміщена в форму, яку попередньо потрібно застелити марлею. Зверху поставити вантаж і відправити в холодильник мінімум на 1 добу. Коли заварювана лимонна паска в домашніх умовах готова, її потрібно акуратно дістати з форми і можна подавати до столу.

Схожі рецепти