Пасха заварна
(покроковий рецепт з фото)
Великдень - традиційне російське блюдо на світле свято Великодня. По суті - це ніжний сирний десерт, присмачений сухофруктами і горіхами. Заварна паска виходить дуже ніжною, легкої.
Вашій увазі пропоную рецепт, як приготувати паску заварний досить просту і смачну. Десерт виходить дуже смачним, а процес заварювання гарантує відсутність небезпеки від сирих яєць. Сухофрукти або ягоди надають солодкість або кислинку, які з сиром поєднуються завжди. Світлого вам свята!
- Сир - 800 грам (жирність - 9 проц.)
- Цукор - 180 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Жовтки яєчні - 4 штуки
- Крем - 200 грам
- Апельсин - 1 штука (знадобиться цедра)
- Подрібнені горіхи - 4-5 Ст. Ложок
- Ізюм - 3/4 склянки
- Журавлина в'ялена - 10 штук (для прикраси)
- Шоколад - 75 грам (для прикраси)
1. Підготуйте необхідні інгредієнти.
2. Сир треба протерти через сито або збити міксером. Наша мета - позбутися від грудочок. Сирна маса повинна бути однорідною.
3. Яєчні жовтки збийте з цукром в мисці або каструльці. Можна це робити поступово. Цукор розчиниться і пізніше, тому занадто сильно не розтирайте. Додайте нежирну сметану, перемішайте до однорідної маси.
4. Масло має бути розм'якшеним. Додайте його до збитим жовтків, туди ж замішайте сир. Гарненько розітріть масу до кремової консистенції. Ємність з тестом для паски поставте на водяну баню на повільний вогонь. Майте на увазі, що дно ємності не повинно торкатися води. Заварювати паску доведеться протягом півгодини. Спочатку маса розплавиться, потім буде густіти. Доведеться стояти над каструлькою і помішувати. Приблизно через півгодини зніміть з вогню і поставте в миску з холодною водою. Остудіть, воду міняйте у міру нагрівання.
5. Натріть цедру одного апельсина, додайте в тісто і перемішайте. Повинна вийти однорідна маса.
6. Також додайте горіхи, промитий і просушений ізюм, перемішайте.
7. Pasočnicu, миску або новий квітковий горщик застелите складеної в кілька шарів марлею. Найкраще для цієї мети підходить квітковий горщик з отвором, т.К. Через отвір зможе витекти зайва рідина з сиру. Залиште великі краю. Влийте тісто. Зверху покладіть невелику донці, а на - нього вантаж. Надсилайте паску на 12 годин в холодильник.
8. Через 12 годин розгорніть марлю, накрийте тарілкою і переверніть пасочницу або горщик. Прикрасьте заварний паску тертим шоколадом і цукровим декором. Приємного апетиту і доброї світлої Пасхи!