Рецепт Пасха заварна з жовтками фото

Пасха заварна з жовтками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Сир
Вагітним і годуючим
На святковий стіл , Пасха
Десерти
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 дн. 0 г. 0 хв.

Існує чимало цікавих і вельми простих рецептом паски. Один з таких - паска заварна з жовтками, пропоную Вашій увазі. У неї можна також додати сухофрукти або горіхи за смаком.

Опис приготування:

1. Цей простий рецепт паски заварний з жовтками можна трансформувати за власним бажанням. Пасха, як може бути як з сухофруктами, так і без. Також в неї можна додавати какао або шматочки шоколаду.

2. Для приготування паски необхідно протерти через дрібне сито сир, щоб позбавити його від грудочок.

3. В окреме мисці розтерти м'яке, але не рідке, вершкове масло.

4. До вершкового масла додати сметану і ретельно все перемішати.

5. В отриману масу ввести протертий сир.

6. Жовтки відокремити від білків. В окремій ємності змішати жовтки з цукром.

7. З'єднати жовтки з сиром. Додати дрібку солі.

8. Отриману суміш покласти в каструлю і відправити на вогонь.

9. Постійно помішуючи, довести до кипіння і зняти з вогню.

10. Сухофрукти попередньо краще залити окропом і залишити хвилин на 5, щоб вони стали м'якими.

11. Додати сухофрукти до сирної маси, ретельно перемішати.

12. Перекласти все в форму, попередньо застеливши її марлею.

13. Зверху встановити важкий прес і залишити остигати. Коли паска заварна з жовтками в домашніх умовах охолоне, відправити її в холодильник. Найкраще дати їй постояти добу, а потім можна подавати до столу.

  • Сир - 500 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Крем - 200 грам
  • Жовтки - 2 штуки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Сухофрукти - 150 грам (по бажанню)
1. Цей простий рецепт паски заварний з жовтками можна трансформувати за власним бажанням. Пасха, як може бути як з сухофруктами, так і без. Також в неї можна додавати какао або шматочки шоколаду.

2. Для приготування паски необхідно протерти через дрібне сито сир, щоб позбавити його від грудочок.

3. В окреме мисці розтерти м'яке, але не рідке, вершкове масло.

4. До вершкового масла додати сметану і ретельно все перемішати.

5. В отриману масу ввести протертий сир.

6. Жовтки відокремити від білків. В окремій ємності змішати жовтки з цукром.

7. З'єднати жовтки з сиром. Додати дрібку солі.

8. Отриману суміш покласти в каструлю і відправити на вогонь.

9. Постійно помішуючи, довести до кипіння і зняти з вогню.

10. Сухофрукти попередньо краще залити окропом і залишити хвилин на 5, щоб вони стали м'якими.

11. Додати сухофрукти до сирної маси, ретельно перемішати.

12. Перекласти все в форму, попередньо застеливши її марлею.

13. Зверху встановити важкий прес і залишити остигати. Коли паска заварна з жовтками в домашніх умовах охолоне, відправити її в холодильник. Найкраще дати їй постояти добу, а потім можна подавати до столу.

Схожі рецепти