Пасха заварна з жовтками
(покроковий рецепт з фото)
Існує чимало цікавих і вельми простих рецептом паски. Один з таких - паска заварна з жовтками, пропоную Вашій увазі. У неї можна також додати сухофрукти або горіхи за смаком.
1. Цей простий рецепт паски заварний з жовтками можна трансформувати за власним бажанням. Пасха, як може бути як з сухофруктами, так і без. Також в неї можна додавати какао або шматочки шоколаду.
2. Для приготування паски необхідно протерти через дрібне сито сир, щоб позбавити його від грудочок.
3. В окреме мисці розтерти м'яке, але не рідке, вершкове масло.
4. До вершкового масла додати сметану і ретельно все перемішати.
5. В отриману масу ввести протертий сир.
6. Жовтки відокремити від білків. В окремій ємності змішати жовтки з цукром.
7. З'єднати жовтки з сиром. Додати дрібку солі.
8. Отриману суміш покласти в каструлю і відправити на вогонь.
9. Постійно помішуючи, довести до кипіння і зняти з вогню.
10. Сухофрукти попередньо краще залити окропом і залишити хвилин на 5, щоб вони стали м'якими.
11. Додати сухофрукти до сирної маси, ретельно перемішати.
12. Перекласти все в форму, попередньо застеливши її марлею.
13. Зверху встановити важкий прес і залишити остигати. Коли паска заварна з жовтками в домашніх умовах охолоне, відправити її в холодильник. Найкраще дати їй постояти добу, а потім можна подавати до столу.
- Сир - 500 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 200 грам
- Крем - 200 грам
- Жовтки - 2 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Сухофрукти - 150 грам (по бажанню)
2. Для приготування паски необхідно протерти через дрібне сито сир, щоб позбавити його від грудочок.
3. В окреме мисці розтерти м'яке, але не рідке, вершкове масло.
4. До вершкового масла додати сметану і ретельно все перемішати.
5. В отриману масу ввести протертий сир.
6. Жовтки відокремити від білків. В окремій ємності змішати жовтки з цукром.
7. З'єднати жовтки з сиром. Додати дрібку солі.
8. Отриману суміш покласти в каструлю і відправити на вогонь.
9. Постійно помішуючи, довести до кипіння і зняти з вогню.
10. Сухофрукти попередньо краще залити окропом і залишити хвилин на 5, щоб вони стали м'якими.
11. Додати сухофрукти до сирної маси, ретельно перемішати.
12. Перекласти все в форму, попередньо застеливши її марлею.
13. Зверху встановити важкий прес і залишити остигати. Коли паска заварна з жовтками в домашніх умовах охолоне, відправити її в холодильник. Найкраще дати їй постояти добу, а потім можна подавати до столу.