Запіканка з сиру з родзинками
(покроковий рецепт з фото)
У скарбничку з корисними і смачними десертами хочу запропонувати вам додати класний варіант, як приготувати запіканку з сиру з родзинками. Відмінна ідея солоденького для дорослих і дітей. Запам'ятовуйте!
Для аромату можна додати традиційну ваніль, але дуже здорово сюди підійде цедра апельсина або лимона. Так що якщо під рукою є цитрусові, сміливо використовуйте їх! Кількість сметани залежить від вологості вашого сиру, так що краще додавати її не відразу, а поступово. Запікається десерт від 35 хвилин до декількох годин. Подавати до столу запіканку можна як теплою, так і повністю остигнула, доповнивши за бажанням сметаною, згущеним молоком або варенням, наприклад.
- Сир - 800 грам
- Крем - 100-200 грам
- Цукор - 150-200 грам
- Борошно - 5-6 Ст. Ложок
- Яйце - 3 штуки
- Ізюм - 100 грам
- Цедра цитрусових - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
1. Сир протріть через сито і з'єднайте з яйцями. Додайте цукор і трохи сметани, збийте до однорідності. Всипте просіяне борошно і розпушувач. За необхідності додайте ще сметани. Ось такою має вийти сирна основа.
2. Всипте родзинки, додайте цедру апельсина або лимона для аромату. Акуратно перемішайте.
3. Викладіть сирну масу у жароміцних форму, застелену пергаментом або змащену маслом. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку і запікайте до рум'яної.