Пасха з сиру з родзинками
(покроковий рецепт з фото)
Саме таку паску у нас готують, напевно, найчастіше - і це абсолютно справедливо, адже рецепт приготування паски з сиру з родзинками не завдасть особливого клопоту навіть початківцю кулінарові!
Для приготування традиційної сирної паски необхідна спеціальна форма у вигляді усіченої піраміди, яка називається пасочніци. В принципі, купити її не проблема, проте, якщо у вас немає такої можливості - не турбуйтеся: послужити формою для паски з сиру з родзинками може будь-яка посудина, в якій є варіант зробити дірки для стікання сироватки. Я довгий час користувалася пластиковим контейнером, в якому чоловік пробив отвори цвяхом, а подружка робила паску в квітковому горщику - там дірки в денці вже передбачені виробником.
Для підготовки сиру можна скористатися блендером, якщо такий є в господарстві, але і через сито його протерти недовго. За уязика, звичайно, що ви будете використовувати справжній домашній сир - досить жирний і ідеально свіжий. Тільки з такого і має сенс готувати паску - адже ми робимо це всього лише раз на рік.
- Сир - 1 кілограм
- Яйця - 5 штук
- Вершки 30% - 2 склянки
- Цукрова пудра - 250 грам
- Вершкове масло - 250 грам
- Ванілін - 1-2 Щепоток
- Ізюм - 1 Склянка
Світлого свята!