Рецепт Пасха з сиру з родзинками фото

Пасха з сиру з родзинками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Сир
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл, Пасха
Десерти

Саме таку паску у нас готують, напевно, найчастіше - і це абсолютно справедливо, адже рецепт приготування паски з сиру з родзинками не завдасть особливого клопоту навіть початківцю кулінарові!

Для приготування традиційної сирної паски необхідна спеціальна форма у вигляді усіченої піраміди, яка називається пасочніци. В принципі, купити її не проблема, проте, якщо у вас немає такої можливості - не турбуйтеся: послужити формою для паски з сиру з родзинками може будь-яка посудина, в якій є варіант зробити дірки для стікання сироватки. Я довгий час користувалася пластиковим контейнером, в якому чоловік пробив отвори цвяхом, а подружка робила паску в квітковому горщику - там дірки в денці вже передбачені виробником.

Для підготовки сиру можна скористатися блендером, якщо такий є в господарстві, але і через сито його протерти недовго. За уязика, звичайно, що ви будете використовувати справжній домашній сир - досить жирний і ідеально свіжий. Тільки з такого і має сенс готувати паску - адже ми робимо це всього лише раз на рік.

  • Сир - 1 кілограм
  • Яйця - 5 штук
  • Вершки 30% - 2 склянки
  • Цукрова пудра - 250 грам
  • Вершкове масло - 250 грам
  • Ванілін - 1-2 Щепоток
  • Ізюм - 1 Склянка
великдень з сиру з родзинками - фото крок 1
Сир ретельно перетираємо через сито або друшляк. Як вже було сказано вище, можна скористатися блендером, але руками все ж-таки приємніше, по-моєму; ).
великдень з сиру з родзинками - фото крок 2
Відокремлюємо жовтки від білків.
великдень з сиру з родзинками - фото крок 3
Збиваємо жовтки віночком.
великдень з сиру з родзинками - фото крок 4
Розм'якшує вершкове масло - природним способом або в мікрохвильовці.
великдень з сиру з родзинками - фото крок 5
Підігріваємо вершки і, постійно помішуючи, вводимо в них цукрову пудру, ванілін, вершкове масло і збиті жовтки.
великдень з сиру з родзинками - фото крок 6
З'єднуємо вершково-цукрово-яєчну суміш з перетертим сиром.
великдень з сиру з родзинками - фото крок 7
Ізюм обдаємо окропом, промиваємо, обсушуємо.
великдень з сиру з родзинками - фото крок 8
Вводимо його в сирну масу, ретельно перемішуємо.
великдень з сиру з родзинками - фото крок 9
Перекладаємо її в застелену марлею пасочницу.
великдень з сиру з родзинками - фото крок 10
Встановлюємо її в тарілці або мисці, зверху розміщуємо гніт і прибираємо в холод на 1-2 діб.
великдень з сиру з родзинками - фото крок 11
Готову паску обережно дістаємо з форми, ставимо на плоске блюдо, навколо розкладаємо фарбовані яйця.
Світлого свята!

Схожі рецепти