Пасха без сиру
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати шоколадну паску без сиру з горішками і апельсиновою цедрою. Виходить смачне і гарне блюдо для святкового столу. Готується паска на основі тофу.
Нижче я дам покроковий опис, як приготувати паску без сиру. Горіхи можна взяти будь-які, так само як і шоколад. Тофу на відміну від сиру не виділяє сироватку, тому брати з запасом і довго пресувати його не потрібно. Рецепт особливо гарний тим, що соєвий смак зовсім не відчувається і Пасха майже не відрізняється від традиційної сирної. Готувати паску можна за день до свята.
- Тофу - 450 грам
- Апельсин - 1/2 штуки
- Шоколад - 70 грам
- Цукор - 3-4 Ст. Ложок
- Кокосове молоко - 50 мілілітрів
- Грецькі горіхи - За смаком
- Ванільний сироп - 1-2 капель
Підготуйте всі інгредієнти.
Тофу відіжміть від зайвої вологи за допомогою паперових серветок.
Натріть цедру апельсина, а потім вичавіть сік.
Волоські горіхи обсмажте на сухій сковороді. Потім дрібно порубати ножем.
Шоколад розтопіть на водяній бані.
Подрібніть блендером все інгредієнти, крім горіхів, до однорідного стану.
Перекладіть масу в окрему миску, додайте горіхи, перемішайте.
Прокладіть форму для паски марлею, потім щільно утрамбуйте соєву масу.
Закрийте марлею, зверху поставте вантаж. Залиште паску верх ногами застигати на 2-4 годину.
Великдень без сиру готова. Світлого свята!