Пасха із сиру без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Ніжна і солодка сирна паска - це прикраса пасхального святкового столу! Приготувати її можна по-різному, наприклад - з сиру і без яєць. Це дуже простий спосіб приготування!
Сирну паску можна готувати по-різному: з яйцями або без, просто в холодильнику або з духовкою. Мені подобається цей варіант, так як він вимагає найменше зусиль. Головне - просто добре вимісити все інгредієнти до однорідної маси. Сир для приготування паски з сиру без яєць вибирайте більш ласий, а сметану беріть 25% жирності.
- Сир - 600 грам
- Вершкове масло - 130 грам
- Крем - 130 грам
- Згущене молоко - 200 мілілітрів
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Цукор - 250 мілілітрів
- Сухофрукти - 100 грам
Сир слід протерти через сито, особливо якщо він домашній, жирний і неоднорідний. Маса сирна готова повинна бути рівною, щоб паска теж була красивою і без грудочок.
Додайте до сиру цукор, ванільний цукор, розм'якшене масло вершкове і згущене молоко. Перемішайте, потім додайте ще сметану.
Вся маса повинна бути однорідною. Процес цей трудомісткий, тому можете скористатися блендером.
Вся маса повинна бути однорідною. Процес цей трудомісткий, тому можете скористатися блендером.
У сирну масу можете додати цукати, горішки, родзинки або інші сухофрукти. Все ще раз перемішайте.
Підготуйте пасхальніцу: застелите форму вологою марлею, залиште досить довгі краї, щоб вони звисали з форми.
Викладіть, утрамбовуючи, масу в форму. Потім накрийте кінцями марлі щільно.
Зверху обов'язково поставте гніт (можна просто банку з водою).
До речі, в процесі настоювання паски в холодильнику, може утворитися рідина, тому і саму форму поставте теж в миску.
Підготуйте пасхальніцу: застелите форму вологою марлею, залиште досить довгі краї, щоб вони звисали з форми.
Викладіть, утрамбовуючи, масу в форму. Потім накрийте кінцями марлі щільно.
Зверху обов'язково поставте гніт (можна просто банку з водою).
До речі, в процесі настоювання паски в холодильнику, може утворитися рідина, тому і саму форму поставте теж в миску.
Великдень із сиру без яєць буде готова за ніч (може знадобитися трішки більше часу), простояв в холодильнике.
Потім її акуратно переверніть, приберіть форму з марлею і прикрасьте на свій смак.
Потім її акуратно переверніть, приберіть форму з марлею і прикрасьте на свій смак.
Я прикрашаю готову паску різної кондитерської посипкою і фігурками.
Смачного!
Смачного!