Рецепт Пасха з жирного сиру фото

Пасха з жирного сиру
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Сир
Дієтичне харчування
На святковий стіл , Пасха
Випічка , Десерти
Кількість порцій: 2-4
Час приготування: 10 г. 0 хв.

У багатьох рецептах Пасха з жирного сиру ще називається"Царська" . Готується вона таким же способом, як і звичайна сирна, тільки кісломололочний продукт повинен бути дуже жирний.

Опис приготування:

Пасха з жирного сиру виходить дуже смачною. В"тісто" можна додавати горіхи, цукати, родзинки, курагу і так далі. В даному рецепті додаються горіхи, родзинки і апельсинова цедра. Готується вона традиційним способом і настоюється ніч під пресом в холодильнику.

  • Сир 18% - 1 кілограм
  • Цукор - 200 грам
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Згущене молоко - 50 грам
  • Яєчний жовток - 4 штук
  • Ізюм, горіхи, чорнослив - За смаком
  • Цедра апельсина - За смаком
великдень з жирного сиру - фото крок 1
1. Для цієї паски потрібен жирний сир. Я беру зазвичай в середньому 17%. Протираємо його через сито.
великдень з жирного сиру - фото крок 2
2. Збиваємо жовтки з цукром, використовуючи міксер, включений на повну потужність. Додаємо згущене молоко і продовжуємо збивати.
великдень з жирного сиру - фото крок 3
3. Додаємо в самому кінці розм'якшене вершкове масло, продовжуємо збивати. Потім ставимо ємність з сирною масою на вогонь.
великдень з жирного сиру - фото крок 4
4. Доводимо до кипіння на дуже слабкому вогні. У мене є спеціальна каструля з товстим дном і антипригарним покриттям, а взагалі краще все це робити на водяній бані (просто часу йде трохи більше).
великдень з жирного сиру - фото крок 5
5. Vsиpaem razdroblennиe волоські горіхи, родзинки (родзинки заздалегідь замочіть в холодній воді) і цедру апельсина. Замішуємо однорідну масу.
великдень з жирного сиру - фото крок 6
6. Беремо форму, перевертаємо її, накриваємо марлею (краще в два шари), виливаємо тепер отриману раніше суміш.
великдень з жирного сиру - фото крок 7
7. Ставимо паску під прес (я зазвичай ставлю літрову банку, цього достатньо), відправляємо в холодильник на ніч. Вранці дістаємо нашу пасху, знімаємо марлю і перекладаємо блюдо на тарілку. Прикрашаємо на ваш смак. У мене були горіхи, цукати і декоративна присипка.

Схожі рецепти