Пасха з мигдалем і родзинками
(покроковий рецепт з фото)
Красива і дуже смачна паска з мигдалем і родзинками готується дуже легко. Її потрібно потримати добу в холодильнику, а тільки потім діставати з форми, щоб стекла вся сироватка і паска не розвалилася.
Великдень з мигдалем і родзинками я роблю вже кілька років. Сир беру на базарі, жирний і сметану теж. Завжди намагаюся масу і по своєму смаку додаю спеції. Хочу звернути вашу увагу на те, що в формі обов'язково повинні бути сіточка або отвори, щоб могла стекти сироватка.
Найцікавіше прикрашати паску з мигдалем і родзинками зацукрованими фруктами. Обов'язково викладаю букви Х і У. Христос Воскрес! І якщо в будинку є діти дозволяю їм брати участь в оздобленні паски. Думаю, радість яка панує при приготуванні паски, робить її чарівною. Успіхів і приємного апетиту!
- Вершкове масло - 125 грам
- Сир - 500 грам
- Цукор - 125 грам
- Крем 30% - 150 грам
- Мигдаль - 70 грам
- Ізюм - 50 грам
- Цукати - 25 грам
- Лимона - 1 штука
- Ванільний екстракт - 12 чайних ложок
- Зацукровані фрукти і мигдаль - За смаком (для прикраси)
Масло збити з цукром, додати сир, ваніль, лимонний сік і цедру. Маса повинна бути однорідною.
Додати мигдаль, родзинки, цукати, сметану. Все перемішати до однорідної маси.
Форму викласти марлею і викласти сирну масу.
Кінці марлі скласти і придавити паску вантажем. Поставити в холодильник на добу.
Викласти паску на блюдо, прибрати марлю.
Прикрасьте паску зацукрованими фруктами і мигдалем по своєму смаку.